Στο σκαμνί η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου!

Πιο συγκεκριμένα, η κόρη της εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ανδρ. Βγενόπουλου, τον οποίο ορισμένοι εμπλέκουν σε σκοτεινές υποθέσεις σχετικές με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Η εμπλοκή αυτή κάνει πολλούς να αμφιβάλουν για το αποτέλεσμα των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη και κατά συνέπεια για την απόδοση των ευθυνών ως προς τα αίτια της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

Θέμα έχει προκύψει και με το συμβόλαιο της κ. Γιωρκάτζη, με την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να θέτει κρίσιμα ερωτήματα και να επισημαίνει αδιαφανείς διαδικασίες. Στο κείμενο των συμπερασμάτων της η Επιτροπή Θεσμών σημειώνει μεταξύ άλλων ότι πιστεύει ότι ο τότε συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας Μ. Δρουσιώτης δεν ήταν ο αρμόδιος αλλά ούτε και ο κατάλληλος για να επιληφθεί οποιωνδήποτε διαδικασιών που αφορούσαν τους όρους της εργοδότησης της διοικήτριας και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να χειριστεί το όλο θέμα.

Η Επιτροπή παρατηρεί ακόμη ότι δεν κατέστη εφικτό να δοθεί ερμηνεία, ούτε και πειστική απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε αναφορικά με τους λόγους που η κ. Γιωρκάτζη απευθύνθηκε στον Μ. Δρουσιώτη για την προώθηση της υπογραφής του συμβολαίου. Επισημαίνει ακόμη ότι η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να προστατεύσει τον θεσμό που εκπροσωπεί, θα έπρεπε να αποτρέψει εκ προοιμίου συγγενικό της πρόσωπο να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα θέματα.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 5 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται από κάποιο κόμμα να τεθεί θέμα απομάκρυνσης της κ. Γιωρκάτζη από τη θέση της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας.


Σχολιάστε εδώ