Στα ενδότερα των ομάδων

*«Η διακοπή ηλεκτροδότησης της εγκατάστασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΗ και του Δήμου Μαραθώνα», ανέφερε η ανακοίνωση, που έμεινε αναπάντητη από τους δύο κατηγορούμενους φορείς. «Η ΕΤΑΔ κατέβαλε και καταβάλλει συνεχώς και αδιαλείπτως όλες τις χρεώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, αρνούμενη ωστόσο να πληρώνει και τα δημοτικά τέλη που εδώ και χρόνια χρεώνει ο Δήμος μέσω της ΔΕΗ, εφόσον η Ολυμπιακή Εγκατάσταση ρητά απαλλάσσεται διά νόμου από την καταβολή τελών (Ν. 3342/2005 άρθρο 7)», εξήγησε η εταιρεία.

*Στη συνέχεια, η ΕΤΑΔ αναφέρθηκε στην απόφαση 1727/2013 του Διοικητικού Εφετείου, που δικαίωσε την προσφυγή για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Έχει αξία και η συγγνώμη που ζήτησε η εταιρεία από τους διεθνείς αθλητές της κωπηλασίας για το ξεσπίτωμά τους στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

*Στεκόμαστε στη δικαίωση διότι συνήθως ασχολούμαστε με τα πιο προβεβλημένα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά όποτε καταπιανόμαστε με τα υπόλοιπα ολυμπιακά αθλήματα κάνουμε και εκεί τη διαφορά. Στην υπόθεση του κωπηλατοδρομίου, άλλωστε, αναδεικνύεται η αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στους φορείς που εκπροσωπούν τον κρατικό μηχανισμό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

*Επίσης καταδεικνύονται οι δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες προετοιμάζονται οι έλληνες αθλητές για τις μεγάλες διοργανώσεις. Και αυτό μόλις 11 χρόνια μετά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που άφησαν τεράστια κληρονομιά στη χώρα, αλλά η Πολιτεία απέτυχε να αξιοποιήσει.

*Στο ποδόσφαιρο έχουν άλλα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, καθώς καθημερινά αναδύεται ολοένα και περισσότερη μπόχα. Ήρθε και η κινητοποίηση της αμερικανικής δικαιοσύνης με τις συλλήψεις στελεχών της ΦΙΦΑ που άναψε νέες φωτιές στο πάρκο Γουδί διότι απέδειξε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο όταν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές.

*Περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν τα αγωνιστικά ζητήματα των ομάδων, που προχωρούν τον σχεδιασμό τους. Από τον Ολυμπιακό, που θέλει να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο μετά και την ξέφρενη πορεία της Ντνίπρο έως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, μέχρι την ΑΕΚ και τον Ηρακλή που επιστρέφουν, όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας προσπαθούν να ενισχυθούν.

*Στον Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβασε αισθητά τον πήχη των προσδοκιών με την πρόταση στην Εστουντιάντες για τον Γκουίντο Καρίγιο. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν στην ομάδα της Αργεντινής 6,4 εκατ. ευρώ και δανεικό τον Φράνκο Χάρα, ο οποίος ωστόσο απορρίφθηκε.

*Στη συνέχεια η Εστουντιάντες έκανε τη δική της αντιπρόταση, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μπουένος Άιρες κυμαινόταν στα 7 εκατ. ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του διεθνή επιθετικού. Οπότε το μπαλάκι περνάει στην πλευρά του Ολυμπιακού, που εκτός των άλλων έχει μπροστά του και την περίπτωση του Άλαν Πουλίδο.

*Φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά εξακολουθούν να ασχολούνται και με τον Ρομπίνιο διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει και μια μεταγραφή αεροδρομίου.

Έως τώρα, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει αρκεστεί σε παιδομάζωμα από την Ελλάδα, με τις μεταγραφές των Τζανδάρη, Γιαννιώτα, Μπρούνο Χαλκιαδάκη να βρίσκονται στην κεντρική βιτρίνα.

*Μεταγραφή αεροδρομίου επιχειρεί να ολοκληρώσει και ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν. Εάν ο Γκανέζος είναι υγιής, θα αποτελέσει μια από τις ατραξιόν της επόμενης σεζόν και θα ανεβάσει επίπεδο τους «πράσινους», οι οποίοι προχώρησαν ήδη στην απόκτηση του Ρόμπιν Λουντ από την Ελσίνκι και του Γενς Βέμερ από τη Βόλφσμπουργκ.

*Στον ΠΑΟΚ έχουν άλλες προτεραιότητες επειδή ψάχνουν και προπονητή. Με την πρόσληψη του Φρανκ Άρνεσεν στο πόστο του αθλητικού διευθυντή, όμως, θα δρομολογηθούν εξελίξεις και στο θέμα του προπονητή. Με μοναδική απορία εάν θα επιτρέψει ο Ιβάν Σαββίδης στους ειδικούς να πάρουν την τελική απόφαση ή αν θα παρέμβει για να περάσει τις δικές του σκέψεις.

*Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα με φιλοδοξίες! Το φλερτ με τον Ράφαελ Φαν Ντε Φάαρτ επιβεβαιώνει τους υψηλούς στόχους, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Νάτσο Σκόκο, αλλά με την προϋπόθεση ότι το μπάτζετ σηκώνει την απόκτηση είτε του Ολλανδού είτε του Αργεντινού και όχι και των δύο μαζί.

*Ο Ατρόμητος θα περιμένει την ολοκλήρωση των πλέι οφ για να προχωρήσει στον μεταγραφικό σχεδιασμό του, καθώς εκφράζεται δυσαρέσκεια για τον Νίκο Νιόπλια. Αλλά οι Περιστεριώτες έχουν προχωρήσει ήδη σε σημαντικές ανανεώσεις συμβολαίων και συνεπώς μπορούν να στηριχθούν στον εφετινό κορμό τους.

*Στην Τρίπολη, οι άνθρωποι του Αστέρα θέλουν να πυροδοτήσουν τουλάχιστον μια βόμβα για να μπορέσουν να διατηρηθούν σε τροχιά πλέι οφ. Γνωρίζουν οι Αρκάδες ότι με την επιστροφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή η είσοδος στην πεντάδα αποκτά σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και έτσι επιδιώκουν να πάρουν παίκτες επιπέδου όπως ο διεθνής βραζιλιάνος επιθετικός Βάγκνερ Λοβ.

*Στον Ηρακλή σχεδιάζουν να κρατήσουν μικρό καλάθι διότι ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Παύλος Μυροφορίδης εκτιμούν ιδιαίτερα τους νεαρούς παίκτες. Θεωρούν πως έχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και έτσι θα κινηθούν απλά για προσεκτικές μεταγραφές ξένων, ικανών να κάνουν τη διαφορά στη Σούπερ Λίγκα.

*Από τις ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις, ένα ερωτηματικό αποτελεί η Ξάνθη, η οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, αλλά καταπώς φαίνεται ο Μπέρτος μπήκε ήδη στο ψυγείο, ενώ ο Σίλβα Κλέιτον κοιτάζει προς άλλες πολιτείες, ακόμα και προς την Ασία.

Αν βάλουμε και την επικείμενη πώληση του Δημήτρη Γούτα, αυτόματα βλέπουμε τρεις πρωταγωνιστές της εφετινής πορείας να βρίσκονται ουσιαστικά εκτός ομάδας και άρα ο Χρήστος Πανόπουλος καλείται να βρει τους αντικαταστάτες τους.

*Ένα ερωτηματικό είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που εντυπωσίασε φέτος, αλλά έχασε αρκετούς παίκτες. Έχει συνηθίσει, βέβαια, ο Γιώργος Χριστοβασίλης να πιάνει χώμα και να το μετατρέπει σε χρυσάφι, μια και κάνει εξαιρετικές επιλογές, αλλά με βάση τη στατιστική δύσκολα μπορεί μια ομάδα να βρίσκει λαβράκια κάθε χρόνο.

*Ο Παναιτωλικός, τέλος, θα χρειαστεί κτίσιμο από την αρχή, μια και αποχώρησε έπειτα από τρία χρόνια ο Μάκης Χάβος. Οπότε όλα θα εξαρτηθούν από τον νέο προπονητή των «καναρινιών».


Σχολιάστε εδώ