Σενάρια για νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά!

Η συζήτηση αυτή έχει ως αφετηρία την εκτίμηση αρκετών στελεχών ότι ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα και ότι θα δώσει σκληρή μάχη προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του αρχηγού. Αυτό άλλωστε υποδηλώνει και η άρνησή του να ανοίξει επί της ουσίας τον εσωτερικό διάλογο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην παράταξη ούτως ώστε να ανακτήσει τη πρωταγωνιστική θέση της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ορισμένοι μάλιστα δεν αποκλείουν, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του, αλλά και των επιρροών από το στενό περιβάλλον του, ακόμη και το ενδεχόμενο να θελήσει να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του ένα κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πιθανότητα να προκύψει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα αναφέρθηκε εμμέσως ο Ν. Δένδιας με αφορμή τη στάση που θα τηρήσει η παράταξη όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές.

Στην ερώτηση για το τι θα πράξει αν η Νέα Δημοκρατία πάει συντεταγμένα (έπειτα από απόφαση των οργάνων) στην καταψήφιση της συμφωνίας, είπε:

«Αν η ΝΔ αποφασίσει να πάψει να είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα και να γίνει μια μικρή ξενοφοβική παράταξη, είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε».

Ακόμη πιο ανοιχτά για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος μίλησε ο πρώην βουλευτής Β. Αντώναρος, στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή. «Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι ο κεντρικός φορέας της Κεντροδεξιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία, με τη σημερινή δομή και φυσιογνωμία, έχει κλείσει τον κύκλο της.

Επιπλέον πολλά στελέχη θεωρούν πως ίσως είναι ανάγκη να φτιαχτεί ένας νέος πολιτικός φορέας που θα έχει στόχο την επανένωση και την ανασύνταξη της ευρύτερης Κεντροδεξιάς και κάτω από την «ομπρέλα» της να μπουν όλες οι διάσπαρτες δυνάμεις της παράταξης.

Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα ένα μόνον πρόσωπο θα μπορούσε να το φέρει σε πέρας, ο Κ. Καραμανλής.


Σχολιάστε εδώ