Πρεμούρα να γλιτώσουν άρον άρον τον άνθρωπό τους μέσω της Δικαιοσύνης

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες της, στο παραπέντε μάλιστα, αφού μόλις την εβδομάδα που πέρασε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Λιόγας έκανε απαλλακτική πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Λινός είχε υποβάλει το πόρισμα ύστερα από ανακρίσεις που κράτησαν έξι μήνες. Και αν το Συμβούλιο κάνει δεκτή την απαλλακτική πρόταση του κ. Λιόγα, τη γλιτώνει ο κατηγορούμενος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

Θα δημιουργηθεί, όμως, μέγα θέμα αν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής καταλήξει ότι ευθύνεται ο κ. Γεωργίου για το φούσκωμα του ελλείμματος και ότι πρέπει να παραπεμφθεί, ενώ η Δικαιοσύνη θα τον έχει απαλλάξει.

Δύο κορυφαίοι θεσμοί, η Δικαιοσύνη και η Βουλή, θα έχουν πάρει διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα. Αυτό θέλησε να προλάβει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με την επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, με την οποία προτείνει να ζητηθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών να αναβάλει την κρίση της υπόθεσης από το Δικαστικό Συμβούλιο μέχρι να καταλήξει στο πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή για τις ευθύνες του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Περιέργως, ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην Επιτροπή, βουλευτής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αντέδρασε, υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και δεν εμποδίζεται από τη Βουλή. Τελικά, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να σταλεί η επιστολή για αναβολή της απόφασης από το Δικαστικό Συμβούλιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της, αφήνοντας ερωτηματικά για τη στάση του κ. Αθανασίου, που μόνο τον κ. Γεωργίου εξυπηρετούσε.

Να θυμίσουμε ότι το ξεκαθάρισμα του φουσκώματος του ελλείμματος, που ήταν εσκεμμένο, εκκρεμεί από τις 15 Αυγούστου 2013. Μάλιστα, είχε επιχειρηθεί να μπει στο αρχείο έπειτα από πρόταση της τότε ανακρίτριας κυρίας Πεδιαδίτη, με την οποία έβγαινε λάδι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά δημιουργήθηκε σάλος και αφαιρέθηκε από την ανακρίτρια η υπόθεση.


Σχολιάστε εδώ