ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ, ΑΛΕΞΗ, τον κόσμο που σε πίστεψε

Αυτό γινόταν χθες, τις εποχές των αγρίων, αυτό γίνεται και τώρα, με τους πολιτισμένους… Με τον μανδύα του… ανθρωπιστικού ΟΗΕ, υπό τη σκέπη του οποίου γίνονται όλοι οι πόλεμοι και όλες οι λεηλασίες, όπως στην Κύπρο με τον «Αττίλα», για το… καλό μας.

Λίγα βήματα, λοιπόν, από το να μπουν οι τελικές υπογραφές. Και ακόμη και τώρα, προσπαθούν να χαλάσουν την προσέγγιση που έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού. Οι γνωστοί, με πρώτο τον κ. Σόιμπλε, που φαίνεται ότι λόγω του ατυχήματος που έπαθε έχει χάσει την ανθρωπιά του και θέλει να βασανίζει, με όπλο τους αριθμούς, ξεχνώντας ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται άνθρωποι. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ο κ. Σόιμπλε βασανίζει και τον εαυτό του. Το δείχνει επιμένοντας στο χειροκίνητο καρότσι, ενώ θα μπορούσε να έχει ηλεκτροκίνητο. Αυτή η σκληρότητα παραπέμπει στις εποχές που πλήρωσαν με πολύ αίμα όλοι οι λαοί… Θα σας παρακαλούσαμε, αγαπητέ κύριε Σόιμπλε, να μη σπρώχνετε την Ευρώπη για τρίτη φορά προς τα εκεί…

Αυτά όσον αφορά τους ξένους… Οι οποίοι έχουν κινήσει θεούς και δαίμονες για να μην υπάρξει συμφωνία που να είναι θετική, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Που να ανοίγει κάποια παράθυρα. Έστω και μικρά παράθυρα, που θα δίνουν, όμως, μεγάλες αναπνοές.

Σε αυτήν τη ρότα είναι και πολλοί δικοί μας. Όλοι εκείνοι που ήταν προσκυνητές των Μνημονίων και θεωρούσαν τιμή τους το να συναναστρέφονται με τον κ. Τόμσεν και να του κάνουν τα θελήματα. Κοινώς, ορντινάντσες της «τρόικας». Πρόθυμοι για κάθε εξυπηρέτηση. Και μεταξύ αυτών, πολλές φίρμες του χώρου μας. Κυριολεκτικά ΔΕΟΝΤΑΙ να είναι όχι απλώς κακή αλλά ΠΟΛΥ κακή η συμφωνία, για να πάρουν εκδίκηση, κι ας τα τινάξει ο κοσμάκης. Εκεί έχουμε φτάσει…

Μπορεί να επηρεάζουν, να σπέρνουν τον πανικό, να διαδίδουν ότι θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις (όταν «κουρεύτηκε», όμως, ο μόχθος και ο ιδρώτας μιας ζωής των ομολογιούχων κανένας από αυτούς δεν φώναξε), ότι ο κόσμος βγάζει τα λεφτά του έξω, με πρώτους τα γνωστά λαμόγια, ότι η χώρα χρεοκοπεί, ότι έχουν τυπωθεί και χαρτονομίσματα σε δραχμές κ.λπ. κ.λπ., αλλά η κυβέρνηση επιμένει να διαπραγματεύεται και να πιστεύει ότι η συμφωνία θα υπογραφεί. Και έχει αφαιρέσει από τους δανειστές κάθε επιχείρημα που θα μπορούσαν να επικαλεστούν για να μεταφέρουν την ευθύνη τυχόν ρήξης στην ελληνική πλευρά.

Πέντε λεπτά πριν από τις δώδεκα, πριν από την Ανάσταση. Το «δεύτε λάβετε φως». Για το φως το αληθινό, βέβαια, μιλάμε. Και αυτό θα πρέπει να επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτόν εμπιστεύτηκε ο κόσμος που τον ψήφισε. Οργισμένος με τους προηγούμενους, που έβαλαν την υπογραφή τους στα δεσμά.

Η ουσιαστική «κόκκινη γραμμή» για τον ελληνικό λαό, Αλέξη Τσίπρα, είναι μία και μόνη: Να μην απογοητεύσεις όχι μόνο εκείνους που σε πίστεψαν αλλά και παρά πολλούς άλλους που, παρότι δεν σε ψήφισαν, τάχθηκαν δίπλα σου, όπως καταγράφηκε σε πολλές δημοσκοπήσεις, όταν σε είδαν από την πρώτη βδομάδα να γυρίζεις από χώρα σε χώρα, να τρέχεις να συναντήσεις τη Μέρκελ, τον Ολάντ, τον Γιούνκερ, τον Ρέντσι, μέχρι και τον Πούτιν, ζητώντας να ξημερώσει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα.

Η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει. Λίγα εικοσιτετράωρα μένουν. Αν δεν ξεσφίξει η θηλιά, αν το σκοτάδι πυκνώσει περισσότερο, αν η ελπίδα χαθεί, η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους. Για τον λαό. Για την Ελλάδα. Και για σένα, Αλέξη Τσίπρα. Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό στον λαό τι μπορείς να διασώσεις για να αποτρέψεις τα χειρότερα. Και να καλέσεις τον λαό να αποφασίσει, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα συν και τα πλην…


Σχολιάστε εδώ