Μαθήματα τουρκισμού – Σικέ δημοκρατικές διαδικασίες…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γιορτή που ετοίμασε με αφορμή την ημέρα της Μητέρας ο Πολιτιστικός και Φολκλορικός Σύλλογος Μεγάλου Πιστού, τη γιορτή Χιντρελέζ, όπως είναι γνωστή στους κόλπους της μειονότητας.

Το τουρκικό προξενείο, έδωσε το «παρών», αυτή τη φορά όχι με τον ίδιο τον πρόξενο, αλλά με τον υποπρόξενο Μουράτ Ερτάς, ο οποίος μιλώντας στην εκδήλωση… έκανε σαφές ότι η περιοχή μας είναι πλούσια επειδή έχει… τις τουρκοεκδηλώσεις που διοργανώνει το «παραμάγαζό» του…

Είπε χαρακτηριστικά: «Η Δυτική Θράκη είναι πραγματικά μια πλούσια γη. Πλούσια με τα χάτιμ, με τα χιντρελέζ και με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Εμείς αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση και χαιρόμαστε μετέχοντας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να βρισκόμαστε με ομογενείς μας σε τέτοιες εκδηλώσεις».

Κι ενώ ο Ερτάς εμφανίστηκε… αρκούντως μετριοπαθής, στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚΕΜ, και παλιός βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ (στα καλά χρόνια), Αχμέτ Φαΐκογλου, ο οποίος αφού συνεχάρη τις μητέρες, που, όπως είπε, «ανατρέφουν τέτοιες ομορφιές, που κάνουν αισθητή τη θρησκευτική και εθνική μας ύπαρξη, αυτές που ανατρέφουν τα κορίτσια και τα παιδιά μας.

«Όπως και να έχει, στους θρησκευτικούς μας θεσμούς, στις θρησκευτικές μας εκδηλώσεις προβάλλεται η ενότητά μας, η ομοψυχία μας, ο μουσουλμανισμός μας και φυσικά το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων μας, ο τουρκισμός μας». Επίσης, θέλοντας να τονίσει τη σημασία που έχουν οι βακουφικές περιουσίες, πρόσθεσε: «Τα βακούφια, τα τζαμιά, τα σχολεία και οι μεντρεσέδες μας προβάλουν τη θρησκευτική και εθνική μας παρουσία», για να καταλήξει «πανηγυρικά»:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η θρησκευτική και εθνική καταγωγή της μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι μια αδιάσπαστη ολότητα. Ο Τούρκος είναι μουσουλμάνος και ο μουσουλμάνος είναι Τούρκος. Το χωριό σας μου θυμίζει τις μέρες της 29ης Ιανουαρίου. Αυτό το χωριό, όπου τότε γυναίκες -σαν τους κύκνους- και κυρίες ξεχύθηκαν όλες στους δρόμους κραυγάζοντας: ”Είμαστε Τούρκοι, είμαστε Τούρκοι”».

Δημοκρατικές διαδικασίες…

Στο συνέδριο της FUEN, ο Ιμάμ Αχμέτ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, είπε πως ο Μέτε ισχυρίστηκε πως είναι ο «εκλεγμένος μουφτής στην Ξάνθη». Όμως, όπως είπε, για να εκλεγεί κάποιος, θα πρέπει να διενεργηθούν εκλογές, δηλαδή να στηθούν κάλπες, να υπάρχουν ψηφοδέλτια και υποψήφιοι. Τέτοια διαδικασία δεν υπήρξε ποτέ στην Ξάνθη, είπε ο Αχμέτ, ο οποίος ήταν για 20 χρόνια δάσκαλος και τυχαίνει να είναι και ο διευθυντής της πομακικής εφημερίδας «ΖΑΓΑΛΙΣΑ».

Αυτή η τακτική είναι γνωστή και ακολουθείται γενικώς όχι μόνο στο θέμα των ψευδομουφτήδων αλλά και σε νέους συλλόγους που ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια για να εξυπηρετήσουν τους γνωστούς σκοπούς, αλλά και παράνομους, που συνεχίζουν τη δράση τους απαξιώνοντας έτσι τους ελληνικούς θεσμούς.

Μια τέτοια… δημοκρατική διαδικασία διενεργήθηκε στην ΤΕΞ, δηλαδή στην «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης και μάλιστα στο τμήμα Γυναικών, το οποίο προφανώς έχει… εφευρεθεί, αφού δεν περιλαμβάνεται στο καταστατικό του συλλόγου. Σε αυτό το τμήμα λοιπόν εκλέχθηκε διοικητικό συμβούλιο χωρίς βεβαίως να ενημερωθούν οι γυναίκες-μέλη (αν υπάρχουν, βεβαίως).


Σχολιάστε εδώ