Λοταρία θέλει να στήσει ο Κόκκαλης!

Ο τότε πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας είχε συγκαλέσει την ίδια ημέρα Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίσουν τη διαδικασία ανάθεσης των ψηφιακών τηλεφώνων, αξίας περίπου 50 δισ. δολαρίων (αν θυμόμαστε καλά), όπου κάποιος υπουργός τού είπε: «Τι να συζητήσουμε, κύριε πρωθυπουργέ; Πριν από λίγη ώρα οι τρεις αρχηγοί ανακοίνωσαν ότι έδωσαν τη δουλειά στη Ζήμενς και την Intracom». Και ο Ξενοφών έμεινε άναυδος…

Ύστερα από δύο χρόνια ανακάλυψε ο πρόεδρος της Intralot κ. Κόκκαλης ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου το μονοπώλιο στον τζόγο το έχει ιδιώτης (τον ΟΠΑΠ εννοεί, που τον πήρε η Emma Delta), αφήνοντας αιχμές (για δικαστικές εμπλοκές) κατά της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, ότι είναι υπόλογη επειδή δέχτηκε να γίνει ο διαγωνισμός με έναν μόνο υποψήφιο και με πολύ χαμηλό τίμημα, αποσιωπώντας όμως ότι η προκήρυξη για την πώληση του ΟΠΑΠ ήταν δημόσια και μπορούσε να πάρει μέρος όποιος ήθελε. Αλλά και στη συνέχεια μπορούσε να είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ανάθεσης με τα επιχειρήματα που προβάλλει σήμερα.

Στον διαγωνισμό πώλησης του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ο
κ. Κόκκαλης δεν αναφέρεται καθόλου, όμως, παρότι είχε πάρει μέρος και η Intralot, που ανήκει στον όμιλό του, δίνοντας τιμή αγοράς γύρω στα 5.000.000 ευρώ, όταν ο ΟΠΑΠ, μετά την αγορά του από την Emma Delta, πρόσφερε περί τα 45.000.000 ευρώ, και φυσικά κατακυρώθηκε στον ΟΠΑΠ. Λογική η αποσιώπηση του γεγονότος, καμία αναφορά σε ευθύνες του ΤΑΙΠΕΔ.

Δημιουργικό μυαλό ο κ. Κόκκαλης – αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Βλέποντας ότι έμεινε εκτός μιας αγοράς που δουλεύει με ζεστό, μετρητό χρήμα (αυτό που λείπει σήμερα), έβγαλε ξαφνικά στον αέρα, μέσα από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Intralot, μια πρόταση για… Εθνική Λοταρία, που κύριο στόχο έχει την τσέπη του Έλληνα, όπως τα λαχεία, το ΠΡΟΠΟ και το Ξυστό.

Το πώς θα στηθεί η… Εθνική Λοταρία το εξηγεί ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη:

* Βασικοί μέτοχοι θα είναι είτε το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία είτε το Δημόσιο σε σύμπραξη με ιδιώτες. Η διαχείριση της Λοταρίας θα παραχωρηθεί για, π.χ., 10 χρόνια και το κράτος θα μπορεί να εισπράξει άμεσα (να το… δόλωμα) από την παραχώρηση της διαχείρισης 200 με 250 εκατ. ευρώ, με τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από φόρους ύστερα από δύο χρόνια να είναι γύρω στα 500 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ