Καβγάς στην Οικογένεια

***

Ας με διαγράψει…

Αποφασισμένος να υπερψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ανεξάρτητα από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίζεται ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης. «Εγώ θα την ψηφίσω και αν θέλει ο Σαμαράς ας με διαγράψει», τονίζει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του. Στην ίδια γραμμή κινούνται και άλλοι πρωτοκλασάτοι βουλευτές, αλλά είναι άγνωστο αν θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην απόφασή τους αυτή ή θα… βάλουν νερό στο κρασί τους.

Η στάση πολλών εξ αυτών είναι απόλυτα συνδεδεμένη με αυτή που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

***

Κόντρα ο Νικήτας

«Τον Κ. Καραμανλή τον εκτιμώ και τον σέβομαι, αλλά στο θέμα της συμφωνίας θα είμαστε απέναντι». Οι παραπάνω φράσεις αποδίδονται στον Ν. Κακλαμάνη, που αν και τακτικός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, στη φάση αυτή οι θέσεις του γειτνιάζουν περισσότερο με αυτές του Αντ. Σαμαρά. Για την ακρίβεια, ο Κακλαμάνης είναι της άποψης ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία, διότι και πιο επώδυνη από το email Χαρδούβελη θα είναι και θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα που δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη.

***

* «Μασάζ» στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει παράγοντες της Λ. Συγγρού. Με σκοπό να τους πείσουν για την… αναγκαιότητα του «όχι». Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχείρημα που προβάλλουν οι άνθρωποι του κ. Σαμαρά είναι πως οι νέοι βουλευτές, που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τους Μνημόνιο, πρέπει να διατηρήσουν ακέραιο το πλεονέκτημά τους αυτό. «Μη λερώσετε τα χέρια σας με τα Μνημόνια», τους λένε χαρακτηριστικά. Για την… Ιστορία, οι περισσότεροι από τους νεοεκλεγμένους βουλευτές προτάθηκαν ή στηρίχθηκαν από την ηγεσία, οπότε έχουν έναν πρόσθετο λόγο να υπακούσουν στα… κελεύσματα.


Σχολιάστε εδώ