Κήρυξε τον πόλεμο η ΟΥΕΦΑ στη ΦΙΦΑ μετά τα νέα σκάνδαλα του Μπλάτερ

«Πολλοί άνθρωποι με κατηγορούν πως ευθύνομαι εγώ για όλα. Δεν μπορώ να παρακολουθώ τι κάνει ο καθένας. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλες τις Αρχές για να βεβαιωθούμε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη σε αδικίες θα ανακαλυφθούν και θα τιμωρηθούν. Δεν θα επιτρέψω οι ενέργειες λίγων να καταστρέψουν τις ενέργειες εκείνων που εργάζονται τόσο σκληρά για το ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά ο Μπλάτερ.

Η υπόθεση πήρε γεωπολιτικές διαστάσεις. Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε την παραίτηση του Μπλάτερ, αλλά ο τελευταίος ούτε που το συζητούσε και επανέλαβε σε κάθε τόνο την απόφασή του να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη χθεσινή γενική συνέλευση. Ο Ντέιβιντ Γκιλ, ωστόσο, αποδέχθηκε ουσιαστικά τη θέση της Μεγάλης Βρετανίας, αφού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ σε περίπτωση επανεκλογής του Ελβετού.

Την ίδια ώρα, ο Μισέλ Πλατινί (φωτό) κήρυξε τον ανένδοτο της ΟΥΕΦΑ απέναντι στον πρόεδρο της ΦΙΦΑ. Ακόμα και με αποχώρηση της Ευρώπης απείλησε ο Γάλλος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον έτερο υποψήφιο, τον πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

«Θα εξετάσουμε κάθε πιθανή επιλογή. Θα συζητήσουμε στο Βερολίνο με τις ομοσπονδίες μας και θα αποφασίσουμε για το πώς θα πορευτούμε με τη FIFA», ανέφερε ο Πλατινί. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να σέρνεται η φήμη της FIFA μέσα στη λάσπη. Οι διεφθαρμένοι αποτελούν τη μειονότητα, όπως άλλωστε και στην κοινωνία, αλλά κι αυτοί πρέπει να συλλαμβάνονται! Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Είμαι βέβαιος πως θα ακολουθήσουν πιο άσχημες ειδήσεις. Αλλά είναι απαραίτητο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στον Οργανισμό. Ας είναι αυτό το σημείο καμπής…», επέμεινε ο Μπλάτερ, ο οποίος βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι, ξεκάθαρα, μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την επανεκλογή του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA. Είναι μια παραβίαση των αρχών που διέπουν τους διεθνείς οργανισμούς. Ίσως κάποιος από αυτούς να έχει παραβιάσει κάποιον νόμο, δεν ξέρω, αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτό. Αυτοί οι αξιωματούχοι δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ. Κι αν κάτι συνέβη, αυτό δεν συνέβη στο έδαφος των ΗΠΑ. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις για να απαγορευθεί η ανάθεση του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία», δήλωσε ο ρώσος Πρόεδρος και ουσιαστικά δικαίωσε εκείνους που υποστήριξαν εξαρχής ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει νέες συνθήκες αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου. Κάτι που γνωρίζουν καλά όσοι εκμεταλλεύονται την αγάπη του κόσμου για το άθλημα και πλουτίζουν στις πλάτες των απλών φιλάθλων.


Σχολιάστε εδώ