Η περιπέτεια της επίσκεψης Καμμένου…

*Ο κ. ΥΕΘΑ δεν ενημερώθηκε για την αγένεια του αμερικανού ομολόγου του εν πτήσει προς τις ΗΠΑ. Τον ειδοποίησαν στις Βρυξέλλες. 100% εξακριβωμένο.

*Νοήμων συνεργάτης τον συμβούλευσε να ματαιώσει την επίσκεψη. Όπως επιβαλλόταν να γίνει. Έπρεπε, υπερηφάνως, να επιστρέψει στην Αθήνα. Επικράτησαν άλλες σκέψεις.

*Στην Ουάσινγκτον εγένετο δεκτός από τριτοκλασάτη αξιωματούχο του Πενταγώνου.

*Και για να ευθυμήσουμε ολίγον: Από κοντά ο κ. Γ. Βαρεμένος, που πρώτη φορά εμφανιζόταν στην Αμερική (πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής)… Καλά, η κατάθεση στεφάνου στο Άρλινγκτον ήταν αναγκαία; Αφού το επίσημο πρόγραμμα είχε καταργηθεί.

*Ας προσέχουμε ολίγον…

***

Καμία ευθύνη δεν έχει ο κ. Γ. Ζορμπάς;

* Για τα έργα και ημέρες του συνεργάτη του, και ήδη προφυλακισμένου, αξιωματικού ε.α. Κ. Π. Κατσή.

* Δεν είχα φαντασθεί, ως ενδεχομένη, τη δραστηριότητά του γύρω στα ελεγχόμενα σήμερα… είπε:

* Και προσέθεσε: Ο κ. Κατσής εθεωρείτο από πλευράς υπουργικού περιβάλλοντος έμπιστο πρόσωπο και γνώστης πολλών θεμάτων.

* Το «Π» δεν αμφισβητεί την παρρησία του κ. Γ. Ζ., πλην όμως, όπως πληροφορείται ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστο πρόσωπο, επιμένει στην άποψη ότι η επιλογή Κατσή ήταν αποκλειστικό έργο του πρώην εισαγγελέα. Ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος προσθέτει ότι πολλάκις επεχείρησε αντικατάσταση του κ. Κ. Π., αλλά ο κ. Γ. Ζ. ήταν απολύτως αρνητικός. Παλαιές ιστορίες με μεγάλο ενδιαφέρον.

***

Θα αρχίσουν νέοι χοροί;

* Οι αδιάφθοροι της κ. Ελένης Ράϊκου αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, φοβερές δυσκολίες στο άνοιγμα υπόπτων λογαριασμών λαμογιών στο εξωτερικό.

* Διαπρεπείς νομικοί και μεγάλα δικηγορικά γραφεία επιχειρούν να επιβάλουν σκότος, με τεράστιες αμοιβές, και το κατορθώνουν! Τα γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο…

* Όπως πληροφορούμαι, εντός ολίγου και πριν από το καλοκαίρι θα αρχίσει η έρευνα στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, όπου έγινε μεγάλο φαγοπότι. Μέχρι και πρόσφατα!

* Λέγεται ότι θα αρχίσουν από τα ΑΩ των περιβόητων πυροβόλων SUZANA, των Ακοσμπώκων, όπου φέρονται εμπλεκόμενοι αρκετοί «ρέκτες» επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός, του οποίου το όνομα προβάλλει σε πολλές λίστες, και ο οποίος αργότερα μετεπήδησε από τη ΓΔΕ σε σπουδαία θέση της εταιρείας που εξυπηρετούσε… Νεότερα προσεχώς…

***

Η πατρίς κοιμάται

* Παρά τις χαριτωμενιές του Κοτζιά στην Άγκυρα (έτσι το ʼχε παίξει και το άλλοτε μεγάλο φιλαράκι του, ο Γιωργάκης), η Άγκυρα παίζει χοντρό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδος.

* Στην Αλβανία, όπου είναι εύκολα αναγνωστέο το ανθελληνικό παραλήρημα του πρωθυπουργού της Έντι Ράμα, όπου έχει επιτευχθεί θαυμαστή προσέγγιση Άγκυρας – Τιράνων.

* Στα Σκόπια το ίδιο. Η Άγκυρα ενισχύει τη φρενίτιδα τους για καταγωγές κ.λπ.

* Στη Βουλγαρία είναι πασιφανής η προσπάθειά της να ελέγξει το 10% των τουρκοφώνων και μέσω αυτών να επηρεάσει καταστάσεις.

* Στο Αιγαίο κρατά εντελώς αρνητική σχέση στο θέμα ΑΟΖ και τις υφαλοκρηπίδες.

* Εδώ, το σύνολο των ΜΜΕ ασχολείται με τα καμώματα της Ζωής, του Βαρουφάκη και την ανάδειξη του αστείου Σπηλιωτόπουλου σε πρέσβη εκ προσωπικοτήτων! Η πατρίς κοιμάται…

***

Και μετά τον κατακλυσμό…

*Εφάνη ΚΙΒΩΤΟΣ… Ποια κιβωτός;

*ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ένας πνευματικός πολυχώρος απόψεων και γονίμου διαλόγου από βετεράνους των ΕΔ και όχι μόνον. Όλοι τους προβληματισμένοι και ενεργοί πολίτες.

*Στόχος, φιλοδοξία: Ανάλυση στρατιωτικών, κοινωνικών, πολιτικών θεμάτων καθώς και παιδείας.

*Πρόκειται για ένα THINK TANK το οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει πολλά, ιδιαίτερα στον χώρο της άμυνας. Περιττό να θυμίσω ότι το Κρατικό Ινστιτούτο Αμυντικών Ερευνών, αφού το κατάντησαν κομματικό παραμάγαζο, έχει διαλυθεί.

*Ιδρυτική σύνοδος στη ΛΑΕΔ (20 Μαΐου) με πληθώρα εκλεκτών συμμετοχών. Πρωταγωνιστές στην προσπάθεια, οι στρατηγοί Νίκος Ναούμ (αγαπητός φίλος του «Π», εκδότης της «Μακεδονικής Φλόγας»), Μπάκας, Καρακώστας, Νικολόπουλος κ.ά.

*Όσοι πιστοί προσέλθετε… Υπόψη ότι οι γείτονες διαθέτουν τρία τέτοια THINK TANKS που τα συμβουλεύονται… Ξέρουν αυτοί…

*Μεταξύ μας, τον όρο ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ δεν τον πολυκαταλαβαίνω…

Κι ο χορός, των διορισμών, καλά κρατεί…

*Στο ΦΕΚ 341/15.5.15 παρατηρώ, με ιδιαιτέρα ευφροσύνη, ότι το υπουργείο Άμυνας, εργαζόμενο νυχθημερόν για την αποτροπή και μαχητικότητα των ΕΔ, προσέλαβε ακόμη τέσσερις συνεργάτες. Συγκεκριμένα τους κ. Κ. Πατρίκιο, Σάββα Τσιμαχίδη, Αθ. Μπέλτσο και Χ. Καλογεράκη (σύμβουλοι – πραγματογνώμονες).

*Η ευφροσύνη μου μετατράπηκε σε αγαλλίαση όταν είδα ότι οι παραπάνω συνεργάτες θα υπηρετούν εθελοντικά, άνευ μισθού. Θα λαμβάνουν μόνο… οδοιπορικά.. Γι’ αυτά ουδέν γνωρίζω…

Χρόνος θητείας, ένα έτος… Πάλι καλά, γιατί επί BENI ελάμβαναν πενταετή διορισμό, για ευνόητους λόγους… Καλές πραγματογνωμοσύνες…

«Αυτά που λες, εγώ τʼ ακούω βερεσέ…»

*Έλεγε ένα παλαιό άσμα του Μητσάκη.

*Και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη VIP’ S στο έδαφος λόγω συντήρησης. Δεν υπάρχει προγραμματισμός ώστε πάντα το ένα να είναι διαθέσιμο; Κάποια άλλη είναι η αιτία…

*Και φόρτωσαν τον καημένο τον Τσίπρα να πάει από την Ελευσίνα στη… Ρίγα με το C-130.

*Θαυμάζω τους Βενιζελοαβραμόπουλους. Πώς τα είχαν καταφέρει και είχαν πάντοτε ένα αεροσκάφος πολυτελείας στην πόρτα τους. Τους είχαν αλλάξει τους… προβολείς.

Τι γίνεται εδώ, κύριε Καμμένε;

*Το 2010, ενώ η χώρα φλεγόταν, κανένα από τα υποβρύχια δεν είχε παραδοθεί, ενώ είχαν καλοπληρωθεί, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ως ΥΕΘΑ, με συμφωνία του Γιωργάκη, παρήγγειλε ακόμη δύο Υ/Β, να τα έχουμε να βολτάρουν στο Αιγαίο.

*Υπήρξε εισήγηση των ΓΕΝ, ελέχθη. Να πω τα «τυχερά» των εισηγητών;

*Δόθηκε προκαταβολή 300 εκατ. ευρώ. Μήπως κάνω λάθος;

*Τι γίνεται με αυτά τα Υ/Β; Τι έγινε η προκαταβολή; Εσάς ρωτάμε, κύριε Καμμένε…

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

*«Τα ‘ριξε» κανονικά στον ταλαίπωρο Άκη στη δίκη. Άναυδοι, Τσοχατζόπουλος και συνήγοροί του!

*Πέραν αυτών «καθαγίασε» την εποχή του. Ιδέα δεν είχε για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις ΝΗ-90, APACHE, αρμάτων, εκσυγχρονισμού φρεγατών κ.ά.

*Ας ευλογεί το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος, που συγκαλύπτει τις αρπαχτές υπουργών.


Σχολιάστε εδώ