Το δίλημμα για τα πλέι οφ!

Με το πρώτο υπολόγιζαν τι τους συμφέρει στη μάχη των πλέι οφ και με το δεύτερο εξέφραζαν τη στήριξή τους στους «ερυθρόλευκους» που αγωνίστηκαν χθες στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο την Ξάνθη. Τόσο στο «τριφύλλι» όσο και στον «δικέφαλο» επιθυμούσαν το νταμπλ του Ολυμπιακού για να αξιοποιήσουν τις παραμέτρους των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Με κυπελλούχους τους Πειραιώτες, η 1η θέση στα πλέι οφ οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, η 2η θέση στο μίνι πρωτάθλημα επιβραβεύεται με την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα, με τα αυξημένα έσοδα της νέας σεζόν που μπορεί να φτάσουν και στα 10 εκατ. ευρώ!

Μοιραία γεννάται το ερώτημα τι συμφέρει μια ομάδα. Η κατάκτηση της 1ης θέσης και το ρίσκο της συμμετοχής στα προκριματικά, όπου μπορεί να εμφανιστεί μια… Σταντάρ Λιέγης, όπως πέρσι, όταν οι Βέλγοι απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό, ή μήπως η απευθείας παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα; Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχουν πλέι οφ στο Γιουρόπα. Άρα και εκεί ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός αποκλεισμού που θα ισοδυναμεί με κάζο.

Από την άλλη πλευρά, στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ ελπίζουν σε μια τιμωρία του Ολυμπιακού. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η πρωτιά στα πλέι οφ μπορεί να δώσει τον τίτλο! Μπρος γκρεμός, λοιπόν, και πίσω ρέμα! Με την απάντηση να απαιτεί δυνατούς λύτες που μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και με τους πιο δύσκολους γρίφους!

Υπέρ του νταμπλ από τον Ολυμπιακό τάχθηκαν και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, διότι έτσι οδηγούν στις διεθνείς διοργανώσεις όλες οι θέσεις των πλέι οφ. Η 3η θέση στέλνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα, ενώ η 4η στον 2ο προκριματικό. Αντίθετα, με κυπελλούχο την Ξάνθη, η 4η θέση οδηγεί στο… πουθενά, ενώ μπερδεύονται εντελώς και τα δεδομένα για τις άλλες θέσεις. Το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα, δηλαδή η κάρτα εισόδου στους ομίλους, πάει στην Ξάνθη, ενώ η 2η θέση των πλέι οφ οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο και η 3η στον 2ο προκριματικό.


Σχολιάστε εδώ