Του τη φύλαγαν του Καμμένου οι Αμερικανοί

Του είπαν ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Μπομπ Γουόρκ, αλλά και αυτό ακυρώθηκε λίγο αργότερα, λέγοντας ότι θα είναι εκτός Πενταγώνου. Και τελικά, αντί να δει τον υπουργό ή τον αναπληρωτή υπουργό, ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με μια υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα πολιτικής, την Κριστίν Γουόρμουθ! Πάλι καλά, απ’ τ’ ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα, όπως έλεγαν κι οι παλιοί.

Αποκαλύφθηκε, όμως, ότι την προηγούμενη μέρα ο υπουργός Άμυνας Α. Κάρτερ είχε δει τον πολωνό υπουργό Άμυνας και την επόμενη μέρα τον τυνήσιο υπουργό Άμυνας. Για τον έλληνα υπουργό Άμυνας, όμως, δεν είχε ώρα… Και την ίδια μέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μπομπ Γουόρκ συναντήθηκε με τον σουηδό υπουργό Άμυνας!

Για τον Έλληνα, όμως, δεν του περίσσευε ώρα…. Τι να σημαίνει αυτή η μεταχείριση; Η πιθανή εξήγηση που δίνεται είναι ότι η Ουάσινγκτον είναι θυμωμένη με τις θέσεις του Πάνου Καμμένου, όπως το ότι θα αναζητήσουμε βοήθεια από την Κίνα και τη Ρωσία για να μετάσχουμε στον αγωγό φυσικού αερίου, το ότι παραβρέθηκε σε διεθνή διάσκεψη όπου ήταν ο μόνος ευρωπαίος υπουργός Άμυνας αλλά και το ότι έκανε δηλώσεις κατά των Εβραίων. Ενοχλημένοι είναι επίσης με τη συμμετοχή της Ελλάδας στους BRICS για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως και με την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει στις ΗΠΑ την ίδρυση ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου (την Κάρπαθο συγκεκριμένα), όπου θα μετακομίσει η βάση από το Τυμπάκι (Κρήτη), θέμα για το οποίο αμερικανικοί κύκλοι δήλωναν ότι δεν έχουν ιδέα!

Όλα αυτά μαζεμένα οδήγησαν στο μήνυμα που έστειλε η Ουάσινγκτον μέσω της απρεπούς και καθόλου φιλικής πράξης της ματαίωσης της προγραμματισμένης συνάντησης του έλληνα υπουργού Άμυνας με τον αμερικανό ομόλογό του.

***

Απόλυτη σιωπή

* Πέρυσι, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, είχαμε κάνει μια εκτεταμένη και πλήρως τεκμηριωμένη καταγγελία στον κ. Δ. Αβραμόπουλο για τη λεηλασία των αντισταθμιστικών των μαχητικών ελικοπτέρων ΑΠΑΤΣΙ.

* Η ΓΔΑΕΕ εξακολουθούσε τότε να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του Βενιζέλου, τον οποίο ασκούσε ο γενικός διευθυντής τους Δ. Γεωργιόπουλος. Ήταν άβατο για τον εκάστοτε υπουργό Αμύνης. Ουδεμία αντίδραση υπήρξε. Σιωπή…

* Τώρα τι γίνεται; Ο κ. Π. Καμμένος, καίτοι απομάκρυνε τον κ. Γεωργιόπουλο, έχει αποφασίσει κι αυτός να μη θίξει το βενιζέλειον ίδρυμα;

***

Η σωτηρία της ψυχής…

* Είναι πολύ μεγάλο πράγμα…

* Θυμόσαστε τον κ. Τζορτζ Χάλακ. Λιβανέζο επιχειρηματία με στενούς δεσμούς με το Παπαντρέικο και ακόμη δανειστή της Μιμής για την αγορά της βίλας της Εκάλης.

* Είναι αυτός που οργάνωσε τη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία και ρύθμισε τα της απόδοσης τιμών κ.λπ.

* Κανένα χοντρό εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν βλέπω στον ορίζοντα. Μάλλον για σωτηρία της ψυχής πρόκειται…

***

Ω, τι κόσμος, μπαμπά…

* Όπως κατήγγειλε απογευματινή εφημερίδα («Νέα»), ο εξαιρετικός νομικός- καθηγητής κ. Κων/νος Χρυσογόνος (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και η επίσης εξαίρετη νομικός-καθηγήτρια κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου (πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης) συνέταξαν και υποστήριξαν νομική παρέμβαση (CONSULTATION JURDIQUE) στις Αρχές της Ελβετίας με την οποία διατύπωσαν ενστάσεις ανοίγματος λογαριασμών του Άκη! (2005)

* Με το αζημίωτο, βέβαια… Θα μου πείτε, έκτοτε κύλισε αρκετό ύδωρ στις όχθες του Ιλισού. Είχαμε μετακινήσεις…

* Ωστόσο, η στήλη θα προσθέσει και μια ανακάλυψή της. Η περιβόητη, πλέον, SONAK, που εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει, στο άνετο, στη ΓΔΑΕΕ, είχε ως νομικό σύμβουλο τον κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, πρώην πρύτανη και νυν βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος βοηθούσε στην προώθηση των λίαν αμφιλεγόμενων, για τη διαύγειά τους, ΑΩ των APACHE.

***

To παρατραβήξατε, αδελφοί Ισραηλίτες

* Καταδικάσατε, σε α’ φάση, τον πρώην πρωθυπουργό σας EXOYNT ΟΛΜΕΡ σε εξαετή κάθειρξη για υπόθεση διαφθοράς προ έτους.

* Δεν ησυχάσατε και μόλις προχθές του «ρίξατε» ακόμη μερικά χρονάκια, διότι λαδώθηκε από τον αμερικανό επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι με 160.000 δολάρια για να προωθήσει υπόθεση της εταιρείας του.

* Μα τι φτηνιάρηδες που είστε. Καταδικάζετε έναν πρώην πρωθυπουργό για 160 ψωροχιλιάδες για κόλπο που έγινε προ τετραετίας; Τόσο ηλίθιους πολιτικούς έχετε που δεν κατάφεραν να επινοήσουν ένα άρθρο στο Σύνταγμά σας (όπως το δικό μας ’86) που να συγκαλύπτει λωποδύτες πρωθυπουργούς και υπουργούς.

* Θέλετε και νέα από μας; Ο θλιβερός πρώην υπουργός Οικονομικών μας κ. Γ. Παπακωσταντίνου σχεδόν αθωώθηκε για το «χέρι που έβαλε» στη λίστα Λαγκάρντ. Υγειαίνετε…

***

Δύο συνεντεύξεις σε… μία

* Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον δύο συνεντεύξεις του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου. Η πρώτη στον κ. Τράγκα (15.5) και η δεύτερη στα «Παραπολιτικά» (16.5).

* Στην πρώτη λέει, «grosso mondo».

* Στη δεύτερη ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχουν εγγυητικές επιστολές τραπεζών για τη σύμβαση αγοράς των Ε/Π ΝΗ-90 (σ.σ.: Μα τι τις ήθελαν οι Σημιτόγιαννοι. Οι Γάλλοι ήσαν δικά μας παιδιά, της εμπιστοσύνης μας…)

* «Έχετε ονόματα των μεσαζόντων;», ερωτάται. «Όλοι αυτοί έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» (αναφέρει ΜΟΝΟ τη γερμανική RHEINMETALL και περί Κατσή), η απάντησή του. Οι ρέστοι πρόκειται να αναφερθούν;

Οι παρατηρήσεις μας

* Όταν αναφέρετε υπόλογους αντιπροσώπους, καλό είναι να λέμε και τα ονόματά τους.

* Όταν ομιλείτε, κύριε υπουργέ, όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε για το θηριώδες σκάνδαλο των ελικοπτέρων ΝΗ-90, οφείλετε να λέτε στους πολίτες ποιοι το διέπραξαν. Τους ντρέπεστε; Είναι οι κ. Κ. Σημίτης, τότε πρωθυπουργός, ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, τότε ΥΕΘΑ, και ελαφρύτερα ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης (ΥΠΟΙΚ), που ελάμβανε εντολή να εκταμιεύει τα τεράστια δάνεια για να εξυπηρετεί τους εξοπλισμούς και τα λοιπά «βίτσια» των ετέρων βαρόνων – υπουργών.

* Αναφέρει εκδότες που συμμετείχαν στο φαγοπότι: Ποιοι είναι αυτοί;

* Δυστυχώς, κύριε υπουργέ, από τους μεσάζοντες και τους μεγαλοβαρόνους -προμηθευτές – εκμαυλιστές ελάχιστοι έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Από τους πολιτικούς μόνο ο Άκης.

Επισημάνσεις κ. Ν. Δένδια

* Κατά την ομιλία του στην επιτυχή διημερίδα «Εθνική Άμυνα και Στρατηγική Ασφαλείας», που οργανώθηκε από την SGT και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο (υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ), ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Νίκος Δένδιας επισήμανε:

* Υπάρχει συντριπτική επιδείνωση, συρρίκνωση της παρεχόμενης ενίσχυσης των ΕΔ από το κράτος.

* Πρέπει να κλείσουν τα μισά στρατόπεδα.

* Οι στρατιωτικές μονάδες πρέπει να γίνουν λιγότερες και πιο ευέλικτες.

* Οι ΕΔ πρέπει να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης της χώρας. Υπάρχουν τρόποι.

* Υπάρχει ανάγκη μεταρρύθμισης των δομών των ΕΔ.

* Εξαιρετικά εύστοχες οι παρατηρήσεις του, αλλά τίποτα από αυτά δεν έγινε ή θεραπεύτηκε όταν κυβερνούσαν οι Αντωνομπένηδες. Να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Εισαγγελέας καλεί… εισαγγελέα

* Τον πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών και πρώην εισαγγελέα των ΑΠ κ. Γ. Ζορμπά καλεί ο εισαγγελέας.

* Πρόκειται μάλλον να ζητήσει πληροφορίες για την υπόθεση Κατσή. Ο απόστρατος αξιωματικός υπήρξε διευθυντής του γραφείου του κ. Ζορμπά και τον ακολούθησε όταν, αργότερα, ανέλαβε την Υπηρεσία Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.


Σχολιάστε εδώ