Στα κάγκελα το Μαξίμου με τη Ζωή

Είναι γνωστές οι… ενοχλήσεις που προκάλεσε η θέση της για την παρουσία όλων των έγκλειστων στον Κορυδαλλό στις ψηφοφορίες, η αποχή της από την ψηφοφορία για το αθλητικό νομοσχέδιο και τις τροπολογίες για τη Δημόσια Διοίκηση, η Επιτροπή για το χρέος, στην οποία δεν είχε καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η άρνησή της να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής στο υπουργείο Οικονομικών, η έντονη διαφωνία της για την υποχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και η σκληρή αντιπαράθεσή της με τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη στην κλειστή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.

Τελευταίο κρούσμα, η… διαταγή προς τον αστυνομικό διευθυντή να… ανοίξει τη Βασιλίσσης Σοφίας στους διαδηλωτές και να μην εμποδίζεται η είσοδος στη Βουλή, ενέργεια που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ακόμη και από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η διαφωνία της στην τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας ΕΡΤ. Διαφωνία που έχει ως λόγο το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν υπέρ της επιλογής του πρώην προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη -ο οποίος η αλήθεια είναι ότι ήταν μπροστάρης στον αγώνα κατά του μαύρου στην ΕΡΤ- αντί του Ταγματάρχη. Και η αντίδρασή της έφτασε στο σημείο να μη συγκαλεί την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να εκθέσουν το πρόγραμμά τους για τη νέα ΕΡΤ οι Τσακνής και Ταγματάρχης και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των βουλευτών-μελών της Επιτροπής, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι την έγκρισή της.

Προγραμμάτισε, μάλιστα, τη συνεδρίαση για την περασμένη Πέμπτη, αν και γνώριζε ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς θα απουσίαζε στη Ρίγα της Λετονίας, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής. Με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση.

Να σημειώσω ότι, όπως με ενημέρωσε ο ίδιος ο Καλφαγιάννης, ποτέ δεν ζήτησε και δεν θέλει δοτή θέση.


Σχολιάστε εδώ