Στα ενδότερα των ομάδων

*Η ΔΕΗ, αρχικά, πέταξε το μπαλάκι στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου που διαχειρίζεται το κωπηλατοδρόμιο και αυτή με τη σειρά της στον Δήμο Μαραθώνα. Αλλά στο τέλος την πλήρωσαν οι έλληνες κωπηλάτες, οι οποίοι φέρνουν σε ετήσια βάση δεκάδες μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ παραδοσιακά διακρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

*Η Εθνική ομάδα της Κωπηλασίας χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στον Σχοινιά ως κοινόβιο για να βρίσκονται οι διεθνείς αθλητές μέσα στο κωπηλατοδρόμιο. Έτσι, μένουν προσηλωμένοι στις προπονήσεις τους, όπως επιθυμεί ο Τζιάνι Ποστιλιόνε.

*Μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, όμως, ο Ιταλός ζήτησε από τον Γιάννη Καρρά τη μετακόμιση των αθλητών σε ένα κοντινό ξενοδοχείο για να είναι εύκολη η πρόσβαση στο κωπηλατοδρόμιο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ικανοποίησε την ικανοποίηση του Ποστιλιόνε, παρά το υψηλό κόστος, διότι η Εθνική βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόζναν.

*Η συντριπτική πλειοψηγία των ΜΜΕ απαξίωσε το σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους έλληνες κωπηλάτες. Ένα πρόβλημα που δημιουργείται από το χάσιμο στη μετάφραση και την ερμηνεία νόμων και δικαστικών αποφάσεων.

*Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη ΔΕΗ, η διακοπή του ρεύματος έγινε επειδή διογκώθηκε η οφειλή στους λογαριασμούς ρεύματος.

Κάποιες πηγές έκαναν λόγο για χρέος που ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις για απλήρωτα ποσά από το 2005!

*Στην ΕΑΔ υποστήριζαν ότι πλήρωναν κανονικά τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην κατανάλωση του ρεύματος, αλλά σε κάθε λογαριασμό άφηναν ένα ποσό, που, κατά τη δική τους άποψη, αφορούσε τα δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με την ΕΑΔ, τα Ολυμπιακά Ακίνητα απαλλάχθηκαν το 2005 από την καταβολή δημοτικών τελών και, μάλιστα, επικαλέστηκαν ότι κέρδισαν και σχετική απόφαση στο Διοικητικό Εφετείο.

*Η έλλειψη σωστής επικοινωνίας ανάμεσα στον Δήμο Μαραθώνα, στη ΔΕΗ και στην ΕΑΔ, όμως, κατέστησε ανέφικτη την έγκαιρη επίλυση του προβλήματος, με συνέπεια να φτάσουμε στη διακοπή του ρεύματος, που παραμένει κομμένο εδώ και δέκα μέρες!

*Στην Ομοσπονδία Κωπηλασίας προσπάθησαν να βρουν λύση και ήρθαν σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς. Μόνο που τους πετούσαν σαν μπαλάκι η μία υπηρεσία στην άλλη χωρίς την παραμικρή ένδειξη σεβασμού απέναντι σε αθλητές που έχουν κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες με τις επιτυχίες τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

*Γενικά η κωπηλασία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Είναι ενδεικτική η πληροφορία για τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε αθλητές και σε εξωτερικούς συνεργάτες της ομοσπονδίας, όπως επίσης και το γεγονός ότι κάποια παιδιά ταξίδεψαν στο εξωτερικό για τη συμμετοχή τους με χρήματα που συγκέντρωσαν έλληνες ομογενείς.

*Αλλά με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, απόλυτα φυσιολογικά παίρνει η μπάλα και τον αθλητισμό.

Ειδικά τις ομοσπονδίες, που στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην κρατική επιχορήγηση, δίχως σοβαρή ανάπτυξη στο μάρκετινγκ, εξαιτίας, βέβαια, και του πολύπλοκου θεσμικού πλαισίου.

*Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους εμφανίζονται οι άνθρωποι του Λεβαδειακού που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Βέροιας και ετοιμάζονται να καταγγείλουν την ομάδα της Ημαθίας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Πετρόπουλο ή στον αναπληρωτή του Παναγιώτη Καρρά. Με στόχο να πετύχουν τον υποβιβασμό των «κυανέρυθρων» και να σωθούν οι ίδιοι.

*Ακόμα και ο Γιάννης Κομπότης παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, παρά το γεγονός ότι και σε εκείνον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Διατηρεί ο Κομπότης, άλλωστε, την πλειοψηφία στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Λεβαδειακός, έστω και αν ενημέρωσε τους συνεργάτες του πως προτίθεται να πουλήσει το χαρτοφυλάκιό του και να αποχωρήσει οριστικά από την ομάδα της Βοιωτίας.

*Μετά τα οκτώ νέα κατηγορητήρια σε παίκτες της Βέροιας, όμως, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε καταγγελία προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, έστω και αν κάποιοι του έχουν μεταφέρει την πληροφορία ότι «αν υποβιβαστεί η Βέροια θα την πατήσει και ο Λεβαδειακός».

*Βγήκαν τα πρώτα διαζύγια των ομάδων με τους προπονητές που ολοκλήρωσαν τη σεζόν στους πάγκους τους. Για τον απλό κόσμο αποτέλεσε έκπληξη η λύση της συνεργασίας ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Μάκη Χάβο, αλλά οι μυημένοι στον χώρο υποστήριζαν εδώ και αρκετό καιρό ότι «έφτασε το τέλος της σχέσης».

*Μέτρησε φυσικά στην απόφαση του Φώτη Κωστούλα και η αγωνιστική κατάρρευση των «καναρινιών» όταν βρέθηκαν μπροστά στην ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά κυρίως διότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θεώρησε ότι η ομάδα του έφτασε στο ταβάνι της με τον Χάβο στον πάγκο. Οι μνηστήρες για τον πάγκο του Παναιτωλικού είναι πολλοί, με τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Σάκη Παντελίδη να έχουν ήδη εμφανιστεί στα ρεπορτάζ της αγρινιώτικης ομάδας.

*Προπονητή αναζητάει και η Καλλονή, από την οποία αποχώρησε ο Βαγγέλης Βλάχος, όπως είχαμε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό. Υπήρχε σημαντικό χάσμα ανάμεσα στον πρόεδρο της νησιώτικης ΠΑΕ Νίκο Μιχαλάκη και τον άλλοτε διεθνή μέσο.

*Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην πιάτσα των ατζέντηδων, η Καλλονή χτύπησε την πόρτα του Σάββα Παντελίδη, ενώ υπήρξε και διερευνητική επαφή με τους δύο προπονητές που δούλεψαν στην ομάδα τη χρονιά της ανόδου, δηλαδή με τον Γιάννη Ματζουράκη και τον Μπάμπη Τεννέ. Χωρίς, πάντως, να αποκλείεται και η προοπτική του Χριστόπουλου, για τον οποίο επίσης έχει εξαιρετική άποψη ο Μιχαλάκης.

*Η μόνη ομάδα που έχει φουλάρει τις μηχανές της είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα! Με τη ρευστότητα που έχει αποκτήσει μετά τις πωλήσεις βασικών παικτών, ο Γιώργος Χριστοβασίλης προχώρησε στην ανανέωση των συμβολαίων των Μάρκου Βελλίδη και Νόε Ακόστα, ενώ γενικά επιχείρησε να κρατήσει στους Ζωσιμάδες όλους όσοι έμεναν ελεύθεροι.

*Οι κινήσεις του Χριστοβασίλη αναδεικνύουν την επιθυμία του να παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΣ και την επόμενη χρονιά, παρά την απαίτηση των οπαδών για πώληση των μετοχών και κόντρα στις διαρροές για αποχώρησή του από τη γιαννιώτικη ομάδα. Φαίνεται ότι ο Χριστοβασίλης στηρίζει πολλά στον ΠΑΣ για να βγει και προσωπικά από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε τα χρόνια της κρίσης.


Σχολιάστε εδώ