Σπαταλά τον εαυτό της…

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος ρωτήθηκε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Kontra, όπου ήταν καλεσμένος, πώς σχολιάζει τη στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, είπε: «Εγώ θα σκεφτόμουν ότι ίσως δεν ήταν υπεύθυνος ο αστυνομικός που ήταν εκεί πέρα. Ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τον υπουργό και να λυθεί το θέμα έτσι».

Ζητήθηκε ακόμη η άποψη του γενικού γραμματέα Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία εκλέχθηκε, απ’ ό,τι ξέρω, πρόεδρος της Βουλής πριν από τρεις μήνες με ένα ρεκόρ ψήφων, αδικεί ορισμένες φορές με τον τρόπο με τον οποίο, αν θέλετε, κινείται, ή σπαταλά, αν θέλετε, αυτήν την πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη».

***

Στα δίχρονα από το μαύρο στην ΕΡΤ, μπλόκο στο Ραδιομέγαρο…

Δεν θα είναι και τόσο γαλήνια η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως νομίζουν εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς, δεν έχουν καλή ενημέρωση και οι… κεραίες τους δεν πιάνουν τα… σήματα που εκπέμπουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ που είχαν μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις μόλις
έριξε το μαύρο ο Σαμαράς. Και εκείνοι που τότε τους χειροκροτούσαν όχι μόνο κάνουν σήμερα από τα υπουργεία όπου βρίσκονται ότι δεν τους γνωρίζουν αλλά τους έχουν βάλει και στα αζήτητα.

Τους ενημερώνω, λοιπόν, για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων, ότι την Πέμπτη 11 Ιουνίου, που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το κλείσιμο της ΕΡΤ, προετοιμάζουν μεγάλη φιέστα. Και όποιος κυβερνητικός θελήσει να πάει, θα αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις. Θα είναι κλειστή η δίοδος για υπουργούς….

Στο μεταξύ, μέχρι τώρα το σήμα της ΕΡΤ δεν έχει ανέβει στις κεραίες. Συνεχίζει να εκπέμπει ως ΝΕΡΙΤ! Και όλη η αλληλογραφία γίνεται με επιστολόχαρτα με τη φίρμα ΝΕΡΙΤ. Στο πόδι όλα…

***

Σχέδια επί χάρτου εξακολουθούν να κάνουν εκεί στη Λ. Συγγρού, επενδύοντας, εννοείται, στο… κακό σενάριο. Στις κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον Αντ. Σαμαρά τις προηγούμενες ημέρες, η κυρίαρχη εκτίμηση ήταν ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία, αλλά δεν θα καταφέρει να την «περάσει» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτή, λένε, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μπορεί να κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις: Είτε να παραδεχθεί ότι έχει απολέσει τη δεδηλωμένη και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είτε να δηλώσει
αδυναμία και να ζητήσει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή οικουμενικής. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο πρώτο σενάριο, αλλά… εύχονται να συμβεί το δεύτερο.


Σχολιάστε εδώ