Πάνε πακέτο στην κατάρρευση ΝΔ και Σαμαράς

Πιο κάτω η δημοτικότητα του Σαμαρά ακόμα και από αυτή του γραμματέα του ΚΚΕ. Ο Κουτσούμπας έχει 16,5% και ο παραμένων ακόμη αρχηγός της ΝΔ μόλις 15,5%, όταν ο Καμμένος είναι στο 25,5%, με τον Τσίπρα να πετάει στο… 36,5%. Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εκτινάχθηκε στο 21% από 8,53% που ήταν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 36,34% και η ΝΔ 27,81%, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δίνει ποσοστά 36,5% και 15,5% αντίστοιχα. Το εντυπωσιακό ωστόσο στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι ότι η ΝΔ και ο αρχηγός της πάνε πακέτο, αφού έχουν το ίδιο ποσοστό (15,5%)! Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος της γαλάζιας παράταξης είναι οργισμένος και με το κόμμα του και με τον ηγέτη του… Τα νούμερα αυτά είναι ο τίτλος τιμής για τον κύριο Χρύσανθο και τον Μουρούτη…

Να τους χαίρεσαι, Αντώνη. Φθαρμένο προϊόν η ΝΔ!

Αναζητούνται οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι! «Πού χάθηκαν οι συντηρητικοί ψηφοφόροι και δεν αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις;», διερωτάται σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, ο οποίος είναι παράλληλα και υπεύθυνος για τις έρευνες που κάνει το Πανεπιστήμιο. Από αυτή τη θέση έχει από πρώτο χέρι τα στοιχεία της κατάρρευσης της ΝΔ. Και στο ερώτημα που θέτει η απάντηση είναι ότι «η ΝΔ είναι όντως φθαρμένο προϊόν, που δύσκολα θα ανακάμψει. Είναι εξαιρετικά πιθανό η ελληνική Κεντροδεξιά σε βάθος χρόνου να ξαναβρεί τη χαμένη ζωτικότητά της».

Ως τότε, οι ωδίνες θα είναι πάρα πολύ οδυνηρές…

***

Ζει με την ελπίδα…

Οι λόγοι είναι προφανείς: Από μια νέα εκλογική αναμέτρηση, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η Νέα Δημοκρατία θα βγει ηττημένη και σε χειρότερη θέση (χαμηλότερο ποσοστό) απ’ ό,τι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Την επομένη, αν όχι το ίδιο βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να εγκαταλείψει το γραφείο του και την αρχηγία, σε διαφορετική περίπτωση θα τον… βγάλουν διά της βίας βουλευτές, στελέχη και ψηφοφόροι που κατά κύματα θα κατηφορίσουν προς τη Λ. Συγγρού.

Αντίθετα, αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει την άλλη λύση, δηλαδή τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θεωρούν ότι το κέρδος θα είναι διπλό:

Η Νέα Δημοκρατία θα… επανέλθει στην εξουσία και ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει στη θέση για αρκετούς ακόμη μήνες. Τι να πει κανείς; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…


Σχολιάστε εδώ