Ο κλέφτης και ο… νοικοκύρης
Είπε, λοιπόν: «Ο Τσίπρας ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους ισότιμη συμπεριφορά και διάλογο, αλλά αυτό δεν το εφαρμόζει στη δική του μειονότητα. Πρόκειται για περίεργη κατάσταση και δεν είναι πειστικός. Ο καθένας πρέπει να σκουπίζει μπροστά στο σπίτι του».
(Να υποθέσουμε ότι η κ. Χάνσεν έχει σκίσει τη γάτα από την αρχή).
Και αφού μας «έγραψε» και ως κυβέρνηση και ως Ελληνική Πολιτεία, είπε πως «έχει μια θετική προσέγγιση απέναντι στην Ελλάδα»…
Μέλος της γερμανικής μειονότητας στη Δανία… Καλά το πάνε οι Δανοί…
Ο Χάνσεν, επίσης, είπε ότι «στο θέμα της τουρκικής μειονότητας έχει σοβαρή διαφορά με τους έλληνες αξιωματούχους». Και αναρωτιέται κανείς: Ποιος είναι αυτός και γιατί όταν μιλά νομίζει κανείς ότι κοιτά σε καθρέφτη;
Τέλος, αυτή η καθ’ όλα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα (και από ψυχοκοινωνικής πλευράς) δεν θα μπορούσε να μην υπογραμμίσει ότι ξέρει γιατί μιλάει.
«Γνωρίζω πολύ καλά το θέμα της Δ. Θράκης και της μειονότητας και έχω επισκεφθεί πολλές φορές την περιοχή», είπε. Όσο για το ποιος του έκανε δύο-τρεις φορές τα εισιτήρια, ε, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό…
***
Ντρέπεσαι να πατήσεις
Το τουρκο-καθεστώς εγκαινίασε τις προάλλες ένα τζαμί σε χωριό της Ροδόπης, το Ήπιο, με τη συμμετοχή όλων των γνωστών-αγνώστων (πώς θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά…).
Το μειονοτικό έντυπο που παρουσίασε την είδηση ενημέρωνε πως το τέμενος χρηματοδοτήθηκε από τους κατοίκους του χωριού.
Μπράβο, μπερεκέτια στο Ήπιο – τέτοια χλίδα τζαμί, μόνο στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή…
***
Να κλαις ή να γελάς;
Ο Τσαβούς, ο εκτελών χρέη προέδρου του DEB μέχρι νεωτέρας αλλά και μοιρολογίστρα ολκής, παρέστη στα εγκαίνια του παραρτήματος Αδριανούπολης του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δ. Θράκης.
Μετά τα εγκαίνια του υποκαταστήματος, ο πρόεδρος του αλυτρωτικού αυτού συλλόγου, σύμφωνα πάντα με τη μοιρολογίστρα, ήθελε να έρθει στην Κομοτηνή, αλλά δεν μπόρεσε λόγω της απαγόρευσης εισόδου που του έχει επιβληθεί, διότι ως γνωστόν ο Τανέρ είναι από τα πιο «καλά παιδιά», η δε Ελληνική Πολιτεία δεν κοιμόταν εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.
«Με θλίψη αποχαιρέτησα έναν άνθρωπο που καιγόταν από νοσταλγία να έρθει στην πατρίδα του. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως αυτή η θλιβερή εικόνα, που δε συνάδει με τον 21ο αιώνα, θα τερματιστεί το συντομότερο και οι απαγορεύσεις αυτές θα αρθούν το συντομότερο», είπε η μοιρολογίστρα, αντί να ευχαριστεί τον Αλλάχ που η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει τον ύπνο σε ύπτια θέση κι αυτός παραμένει κάτοικος της ελληνικής Θράκης.