Μπορεί το κράτος να εισπράξει τον ΦΠΑ;

Κοινό μυστικό είναι ότι καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να φτιάξει μηχανισμούς ώστε να εισπράττει έστω το 70% με 80%. Τα οικονομικά του κράτους θα ήταν πολύ καλύτερα και σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτόν τον διεθνή διασυρμό, να έχουμε καταντήσει ζητιάνοι, με τους πρωθυπουργούς μας να γυρίζουν έξι χρόνια τώρα από χώρα σε χώρα με απλωμένο το χέρι. Και αυτή η κατάντια να συνεχίζεται…

Είναι να απορεί κανείς πώς οι… διαχρονικοί ηγέτες μας δεν κατάφεραν το απλούστατο, από τη στιγμή που η κούτρα τους δεν μπόρεσε να σκεφτεί τη λύση, που θα έβαζε τέρμα στο κλέψιμο του ΦΠΑ: Να αντιγράψουν το σύστημα είσπραξης που έχουν επιβάλει οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ προκύπτουν οι μεγάλες ευθύνες εκείνου του κ. Ράιχενμπαχ, που μας τον είχαν στείλει με την… Task Force για να μας… μεταρρυθμίσει και να μας κάνει… Ευρωπαίους. Τι έκανε αυτά τα πέντε χρόνια; Τίποτε απολύτως.

Φρόντιζε μόνο να την περνάει… μπέικα, να τρώει, να πίνει και να διασκεδάζει, και τον πανάκριβο λογαριασμό τον πληρώναμε εμείς οι… τεμπέληδες!

Ακούμε τώρα ότι το Μαξίμου αναζητεί τρόπους ώστε να εισπράττεται ο ΦΠΑ. Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra την περασμένη Τετάρτη, είπε ότι μια σκέψη είναι ο κάθε φορολογούμενος να συνυποβάλλει μαζί με τη φορολογική του δήλωση και όλες τις αποδείξεις από αγορές που έχει κάνει -ακόμη και από το καφενείο και από το εστιατόριο-, για καθετί που έχει πληρώσει, και θα έχει ως μπόνους, π.χ., αύξηση του αφορολογήτου του. Μάλλον τζάμπα χρόνο χάνεις, αγαπητέ υπουργέ. Δίπλα σας είναι το… αυγό του Κολόμβου: Εφαρμόστε στην Ελλάδα αυτό που ισχύει στις άλλες χώρες της ΕΕ. Και από την άλλη μέρα θα μπαίνουν λεφτά στο Ταμείο.


Σχολιάστε εδώ