Με… λαμπάδες στον Καραμανλή για να επιστρέψει

Οι πυρήνες αυτοί θα συγκροτηθούν από πρόσωπα με απήχηση στις τοπικές κοινωνίες, ούτως ώστε στην πορεία να καταφέρουν να προσελκύσουν τους πολίτες εκείνους που κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Θα αναλάβουν να μεταφέρουν στην περιφέρεια το μήνυμα για «ανασύνταξη» της παράταξης. Η οργάνωση του δικτύου θα γίνει με σταθερά βήματα, καθώς οι επικεφαλής του «Συνδέσμου ’74» επιθυμούν το όλο εγχείρημα να δομηθεί πάνω σε γερές βάσεις ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικό.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με τη συμμετοχή 500 και πλέον στελεχών ήταν διάχυτη η αγωνία και η ανησυχία για το μέλλον της παράταξης. Οι ομιλητές στις παρεμβάσεις τους επισήμαναν την ανάγκη να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει φρένο στην πορεία απαξίωσης στην οποία έχει μπει η Νέα Δημοκρατία.

«Ζητάμε ένα ενωτικό συνέδριο ιδεολογικής και πολιτικής αναγέννησης», υπογράμμισε ο εκ των πρωτεργατών του «Συνδέσμου» Θ. Μπεχράκης. «Δεν ήρθαμε εδώ να εκλέξουμε αρχηγό κόμματος», ήταν η σαφής τοποθέτηση των οργανωτών της εκδήλωσης, ωστόσο ήταν φυσικό κι επόμενο ορισμένοι από τους ομιλητές να αναφερθούν στα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία. Από τον Αγγ. Μοσχονά, που έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον των στενών συνεργατών του Αντ. Σαμαρά, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία, μέχρι τον δήμαρχο Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκη, που τόνισε ότι ο μόνος που μπορεί να ενώσει την κατακερματισμένη παράταξη είναι ο Κ. Καραμανλής και πως αν πρέπει, θα πάνε έξω από το σπίτι του κρατώντας λαμπάδες για να του ζητήσουν να αναλάβει δράση.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Κ. Γριβέας, Αντ. Σγαρδέλης, Δ. Τσιγγούνης, Χρ. Αγραπίδης, Αγγ. Μπρατάκος, Δ. Καλογερόπουλος, Γ. Οικονόμου κ.ά.


Σχολιάστε εδώ