Μέρος των κερδών τους θα μοιράζουν οι βιομήχανοι στους εργαζομένους!

Είναι, πάντως, προς τιμήν του πρόεδρου του ΣΕΒ το ότι παραδέχεται πως «τις επιπτώσεις αυτής της αποτυχίας πληρώνουν κυρίως, με τον πιο άδικο και οδυνηρό τρόπο, οι οικονομικά ασθενέστεροι, οι έντιμοι, οι συνεπείς, οι εργατικοί Έλληνες». Και εδώ θα επισημάνουμε, κύριε Φέσσα, ότι ο κόσμος, που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, δεν είδε τον ΣΕΒ να συμπαρίσταται, συμμετέχοντας σε δράσεις που απαλύνουν τον πόνο και τη δυστυχία χιλιάδων νοικοκυριών.

Είναι, πάντως, σημαντικό αυτό που εξήγγειλε ο κ. Φέσσας, ότι οι βιομήχανοι είναι υπέρ της διανομής μέρους των κερδών στους εργαζομένους, κάτι το οποίο πρώτη φορά λέγεται από τον ΣΕΒ. Υπόσχεση που μένει να υλοποιηθεί και κλείνει την απόσταση μεταξύ βιομηχάνου – εργοδότη και εργαζομένου.

Μία ακόμη θέση του κ. Φέσσα που φέρνει πιο κοντά τις δύο πλευρές αφορά το θέμα των ομαδικών απολύσεων και του lock out. Δεν πρέπει να είναι αυθαίρετα εργαλεία στα χέρια της εργοδοσίας, τόνισε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερες, χωρίς τη συμμετοχή του κράτους, στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO)» και επισημαίνοντας ότι είναι υπέρ της συναινετικής και όχι της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Και ιδιωτικοί συνταξιοδοτικοί οργανισμοί

Πρόταση-βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα έβαλε στο τραπέζι ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Είναι υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών ασφαλιστικών οργανισμών. Είπε συγκεκριμένα:

«Θέλουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με ιδιωτικά συνταξιοδοτικά σχήματα που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, όπως ισχύει στην Ευρώπη»!


Σχολιάστε εδώ