ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΑ

> Ονόματα και διευθύνσεις, παρακαλώ, για να τους στείλουμε τον λογαριασμό, που σήμερα αγγίζει περίπου τα 17 δισ. ευρώ! Αλήθεια, κυρία Σακελλαρίου, σε ποιους είχατε εισηγηθεί την επαναγορά των warrants και την πώληση των μετοχών των τραπεζών σε ιδιώτες προκειμένου το ΤΧΣ να ανακτήσει μεγάλο μέρος των χρημάτων που είχε τοποθετήσει μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων;

> «Το πρόβλημα της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας δεν θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα. Το πρόβλημα να το ψάξετε εντός του Μαξίμου. Εκεί οι εισηγήσεις πολλές φορές είναι πιο ριζοσπαστικές»… Αυτό τόνιζε σε κάθε τόνο γνώστης των διαδρόμων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς μπορεί να μπλοκαριστεί η όποια συμφωνία.

> Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ θεωρούν πως θα πρέπει άπαντες να είναι έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις, ακόμα και για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ώστε η χώρα να μείνει στο ευρώ. Για παράδειγμα, δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του γνωστού σαμαρικού βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα περί ανάγκης εκπόνησης σχεδίου «εθνικής συνεννόησης» με άξονα το δημοσιονομικό, την ανάπτυξη και την παιδεία. Ωστόσο, ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ ξεκαθαρίζει στον στενό του κύκλο ότι δεν θα πάρει πρωτοβουλίες που δεν θα φέρουν τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά.

> Στην ομάδα, που φέρεται να εισηγείται την ήπια στρατηγική των συνθέσεων (όχι όμως, σώνει και καλά, και της αβασάνιστης υπογραφής σε όποια συμφωνία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ), συμμετέχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νότης Μηταράκης.

> Γκρίνιες υπάρχουν στο σαμαρικό μπλοκ αναφορικά με σειρά δημοσκοπήσεων που εσχάτως παρουσιάζονται σε ΜΜΕ με στενή διασύνδεση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Τονίζεται πως «οι μεγάλες διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ είναι… μαγειρεμένες εξαιτίας του ενδιαφέροντος μελών της γνωστής πολιτικής οικογένειας να είναι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ».

> «Δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση ώστε να κλείσει το εργοστάσιο της παραγωγής ηλεκτρικών κουζινών της Pitsos. Η απόφαση θα ληφθεί στην έδρα της εταιρείας στο Μόναχο». Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Hellas Ιωάννης Κάπρας, ανοίγοντας το κύμα για νέα φυγή ελλήνων εργατών. Το εν λόγω εργοστάσιο ανήκε μέχρι πρότινος σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχαν η Siemens και η Bosch κατά 50%. Η δραστηριότητα ανήκει εξ ολοκλήρου στη δεύτερη και συγκεκριμένα στον όμιλο BSH, ωστόσο δεν έχει νομική σχέση με τη θυγατρική της Bosch στην Ελλάδα, την Bosch Hellas, η οποία αναπτύσσει καθαρά εμπορική δραστηριότητα. Το 2014, η Bosch Hellas σημείωσε τζίρο 33,1 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 1,6% σε σχέση με το 2013. Είναι η πρώτη χρονιά που κατέγραψε αύξηση ύστερα από πέντε έτη.

> Αμετανόητος, σαν να μην έλαβε το μήνυμα της κάλπης! Μια και ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης εμφανίζεται λαλίστατος, μήπως μπορεί να μας πει αν κατά τη διάρκεια της θητείας του στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε υπολογίσει τις ζημιές στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων από το «κούρεμα» των ομολόγων, τις επενδύσεις σε δομημένα, το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο και τις άτοκες καταθέσεις στην ΤτΕ;

> Κλάματα και οδυρμοί από τους νταβατζήδες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για τη δήθεν υποβάθμιση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας! Βάζοντας μπροστά την Κομισιόν, επιτίθενται σφόδρα στην κυβέρνηση για την υπολειτουργία και υποστελέχωσή της, επειδή το αρμόδιο υπουργείο τόλμησε να επιδιώξει αλλαγές προσώπων και καταστάσεων.

> Δεν πρόκειται περί λάθους, αλλά περί κουτοπονηριάς ενός κράτους που με κάθε ευκαιρία στήνει παγίδες στους πολίτες του! Κυρία γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, από τη στιγμή που, πέρυσι, οι τόκοι στους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς χρεώνονταν στη φορολογική δήλωση του πρώτου δικαιούχου, γιατί φέτος εμφανίζονται και σε αυτή του δεύτερου; Μήπως για να φορολογήσετε διπλά όσους δεν το πάρουν έγκαιρα χαμπάρι;

> Σαν πολύ γρήγορα δεν έμαθαν τα κόλπα κάποιοι αριστεροί; Ποια μεγαλοσυμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους από την πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη να εστιάσει την πολιτική επί των απορριμμάτων στους πυλώνες της Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων, Επαναχρησιμοποίησης, Ανακύκλωσης και Ανάκτησης;

> Η Πελοπόννησος ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ προκήρυξε διαγωνισμό αναζητώντας ανάδοχο για το έργο με τίτλο «Δημιουργία Διαφημιστικής Καμπάνιας», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Μυθική Πελοπόννησος – Συνδυασμένες ενέργειες τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 400.000 ευρώ σε έργο που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το ποσό πάντως είναι ιδιαίτερα υψηλό για μια τέτοια περίοδο κρίσης.

> Την ίδια ώρα η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την υλοποίηση του έργου «Παροχή Υπηρε-σιών για το έργο Μελέτης, Σχεδιασμού, Κατασκευής, Διακόσμησης και Αποξήλωσης των περιπτέρων, στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών ANUGA 2015, η οποία θα γίνει από 10 έως 14 Οκτωβρίου 2015, στην Κολωνία της Γερμανίας». Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 439.000 ευρώ.

> Διαγωνισμό προς αναζήτηση συνεργάτη ο οποίος θα αναλάβει τις δημοσιεύσεις των αγγελιών και ανακοινώσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ στον Τύπο Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται στα 150.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων έχει οριστεί η 15/6/2015. Η συνολική διάρκεια της συνεργασίας ορίζεται στο ένα έτος, με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για ακόμη ένα έτος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Σχολιάστε εδώ