Η Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα…

Σ’ αυτούς, κατά πρώτο λόγο, που έχουν το ίδιο οικονομικό πρόβλημα μ’ εμάς, πόνταρε ο έλληνας πρωθυπουργός στον αγώνα του για να συμπήξουν ένα αρραγές μέτωπο, ώστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ένα σύνολο ισότιμων -το τονίζω- εταίρων, να έχουμε όλοι την αυτή βαρύτητα στην έκφραση γνώμης και να μην ισχύει η επιθυμία του ενός, και εν προκειμένω της Γερμανίας.

Δυστυχώς, όμως, οι ελπίδες μας δεν επαληθεύθηκαν. Μας άφησαν εντελώς μόνους. Και παλεύουμε με κάθε νόμιμο μέσον, αφού είναι πρόσφατη και νωπή η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό, και αυτήν εφαρμόζει, σεβόμενη απολύτως την ετυμηγορία του. Η Γερμανία ζητάει πλήρη παράδοση με όπλο την οικονομική ασφυξία και επιχειρεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και έχει στρέψει τον κόσμο όλο (της ΕΕ εννοώ) εναντίον της κυβέρνησης. Την πιέζουν, και μάλιστα κατά τρόπο σκληρό, να εγκαταλείψει το πρόγραμμά της, παρότι το παρουσίασε στον ελληνικό λαό και βάσει αυτού ψηφίσθηκε, ώστε να αναγκασθεί σε άτακτη υποχώρηση, καταθέτοντας τα όπλα.

Βέβαια, αυτό το είχε επιτύχει με την προηγούμενη δικομματική κυβέρνηση, που πραγματοποιούσε όλες τις επιθυμίες της. Και μάλιστα, κάθε φορά ζητούσε και περισσότερα (τρώγοντας έρχεται η όρεξη), αδιαφορώντας για το αν ο έλληνας ψηφοφόρος, έχοντας εξαντλήσει την υπομονή του, είχε αρχίσει να περιφρονεί Σαμαρά και Βενιζέλο και να στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έκανε κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ.

Σε αυτό, λοιπόν, το μετεκλογικό στάδιο (ένα τετράμηνο) και με αυτήν την κυβέρνηση βρισκόμαστε σήμερα, όπως και με τη διαπίστωση ότι η Γερμανία θέλει να καθυποτάξει και αυτήν την κυβέρνηση στις επιθυμίες της. Δυστυχώς, όμως, ενώ η κυβέρνηση πίστευε στη συμμαχία με τους προαναφερθέντες τρεις λαούς, διαψεύσθηκε παταγωδώς και πολεμάει μόνη της. Πόσο θα αντέξει, κανείς δεν ξέρει. Δεν μπορεί η Γερμανία να θέλει να κυβερνήσει την Ευρώπη επιβάλλοντας κυβερνήσεις της αρεσκείας της. Επιδιώκει να συγκατατεθεί ο Τσίπρας να υπογράψει μια συμφωνία με αυτά που η ίδια θέλει, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις συνέπειες (πλήρης εξαθλίωση του ελληνικού λαού, εκμηδένιση απόλυτη της ακίνητης περιουσίας κ.λπ.).

Και θα ήθελα και κάτι που θα πρέπει να το προσέξει όλος ο αντιπολιτευτικός κόσμος και να το ενστερνισθούν οι κομματικοί – πολιτικοί ηγέτες, διότι δεν είναι καιρός για μικρότητες και πείσματα. Πρέπει όλοι να συμπαρασταθούν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό έμπρακτα. Η ΕΛΛΑΔΑ είναι πάνω απ’ όλα. Τα μικροκομματικά συμφέροντα δεν έχουν θέση στις μέρες μας. Είναι για άλλες εποχές. Τώρα ο λαός μας κινδυνεύει και δεν ξέρουμε «τι τέξεται η επιούσα». Κι αν ο πρωθυπουργός ως αντιπολίτευση διέπραξε ορισμένα λάθη τακτικής ή ουσίας, ας τα παραβλέψει ο κ. Σαμαράς ως ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης. Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας είναι κατά πολύ μικρότερης ηλικίας και οι μεγαλύτεροι πρέπει να συγχωρούν τους νεότερους. Όλοι μαζί λοιπόν, και να το αποδείξουν, ώστε να το πιστέψουν και οι συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι θα τους κρίνουν, και όχι ο Σόιμπλε, ο Ντράγκι ή ο Ντάισελμπλουμ. Αυτοί είναι απλώς δανειστές μας, ιδιότητα την οποία εμείς δεν αρνούμεθα. Τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν αμφισβητούμε. Και μάλιστα μόνοι και χωρίς φίλους… Ευχαριστώ!


Σχολιάστε εδώ