Επί του πιεστηρίου

Και με την ευκαιρία, είναι ώρα να πει ο πρωθυπουργός δυο… γαλλικά στο αυτί της Ζωής Κωνσταντοπούλου, γιατί έχει αρχίσει να κάνει ζημιά. Το ίδιο ισχύει και για τον Βαρουφάκη. Περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν.

***

Στέρεψε η κυβερνητική μηχανή… Ξέμεινε η Βουλή από νομοσχέδια και από κει που δούλευε ακόμη και τα Σάββατα και μέχρι βαθιάς νύχτας, φύλλο δεν κουνιόταν τη βδομάδα που πέρασε.

***

Στην Κίνα βρέθηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας. Τις πέντε μέρες που έμεινε, είδε και έμαθε πάρα πολλά
από τις συναντήσεις που είχε στη Σαγκάη με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

***

Αυτή η ιστορία με τους πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, ανακάλυψη του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε την εξουσία, αν σωστά γνωρίζω, έχει κάποιες προϋποθέσεις, που επειδή χαλούσαν την πιάτσα έχουν πέσει σε… αχρησία. Ο τίτλος «πρέσβης εκ προσωπικοτήτων» δίδεται σε κάποια επιφανή στον χώρο τους πρόσωπα για συγκεκριμένη αποστολή, με ορισμένη θητεία, και όταν συμπληρωθεί ο τίτλος αφαιρείται και αυτόματα σταματούν οι κάθε είδους αποστολές. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι επώνυμοι ανακηρύχθηκαν «πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και 11 χρόνια μετά διατηρούν τον τίτλο και συνεχίζουν να εισπράττουν τον μισθό! Μήπως κάποιος, κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να τους θυμίσει ότι τελείωσε το… πάρτι;

***

Στα 91 χρόνια του και ο αειθαλής Βάσος Λυσσαρίδης συνεχίζει να διδάσκει και να δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Χαιρόσουν να τον ακούς από το ΡΙΚ την περασμένη Πέμπτη. Σας μεταφέρω ένα από τα πολλά συγκλονιστικά που είπε: «Δεν υπάρχουν προδότες, υπάρχουν προδομένοι λαοί»!

Δυστυχώς, αυτοί τους οποίους χρειάζεται ο τόπος, το έθνος μας, όλο και λιγοστεύουν…

***

Δεν υπήρχαν λεφτά ούτε για πετρέλαιο για τα σκάφη των πλοηγίδων του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά. Ήταν η δεύτερη φορά που συνέβη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ευτυχώς, επενέβη ο ΟΛΠ και διέθεσε 74.500 λίτρα πετρελαίου κίνησης και έτσι δεν διακόπηκε η λειτουργία του λιμανιού από την ακινησία των πλοηγίδων.

***

Ξέρετε πόσοι ήταν το 2014 οι άνεργοι σε όλο τον κόσμο; Μόλις… 201.000.000, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Μόνο το 1/4 των απανταχού εργαζομένων έχει αυτήν τη στιγμή σταθερή εργασία.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ