Ενστάσεις για Ντόρα…

Τα σχετικά σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα τους έχουν θέσει σε συναγερμό και αποτελούν το μόνιμο θέμα στις μεταξύ τους συνομιλίες. Ιδιαιτέρως, δε, επειδή οι φήμες θέλουν τον Κ. Καραμανλή να μην είναι αρνητικός. Οι περισσότεροι εκ των βουλευτών όχι μόνο διαφωνούν με το ενδεχόμενο αυτό, αλλά εμφανίζονται επιπλέον αποφασισμένοι να δώσουν μάχη «για να μην περάσει το κόμμα στα χέρια της Ντόρας». Παράλληλα και σε κάθε ευκαιρία στέλνουν «μηνύματα» προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να μη δώσει το «ok» για μια τέτοια εξέλιξη.

Η αντίθεσή τους στηρίζεται σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, στο ότι -κατά την εκτίμησή τους- η κ. Μπακογιάννη δεν έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των πολιτών αλλά ούτε και των στελεχών της παράταξης. Ως εκ τούτου δεν θα καταφέρει να δώσει στη Νέα Δημοκρατία την αναγκαία δυναμική και να τη βάλει σε τροχιά ανάκαμψης. Δεύτερον, στο ότι θεωρούν δεδομένο ότι θα λειτουργήσει με τη λογική των αποκλεισμών και θα διοικεί το κόμμα με έναν πυρήνα στενών συνεργατών και προσκείμενων βουλευτών.

Οι ενστάσεις των Καραμανλικών έχουν να κάνουν και με την εν γένει συμπεριφορά της κ. Μπακογιάννη, στην οποία αποδίδουν έπαρση και αλαζονεία. Επίσης δεν είναι λίγοι που στο παρελθόν έχουν έρθει σε αντιπαράθεση μαζί της και τα «μέτωπα» παραμένουν ανοιχτά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής έχει γίνει τελευταία αποδέκτης αρνητικών εισηγήσεων όσον αφορά τη στήριξη της κ. Μπακογιάννη, με την προοπτική να προτιμηθεί ένα άλλο στέλεχος.


Σχολιάστε εδώ