Έχει μπλέξει πολύ άσχημα η Βέροια

Οι αμφιβολίες αυτές όχι μόνο δεν επιτρέπουν τον σχηματισμό εδραίας και ακλόνητης δικανικής πεποίθησης περί της βασιμότητας των κατηγοριών, αλλά, κατά την κρίση της Επιτροπής, κλονίζουν και αναιρούν ακόμη και τη δυνατότητα κατάφασης επαρκών ενδείξεων (comfortable satisfaction), που σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 7 του ΠΚ/ΕΠΟ 2014 αρκούν πλέον για τις περιπτώσεις πειθαρχικού ελέγχου υποθέσεων χειραγώγησης ή απόπειρας χειραγώγησης αγώνα. Επομένως, σύμφωνα με όλα όσα αναπτύχθηκαν πιο πάνω, η μεν διωκόμενη ΠΑΕ πρέπει να απαλλαγεί διότι η κατηγορία αυτή στερείται νομίμου βάσεως, οι δε Λαναρής και Αρβανιτίδης πρέπει να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών».

Από τις ενέργειες του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, όμως, προέκυψαν νέα στοιχεία. Με πλέον επιβαρυντική όλων την απολογία του Αλέξανδρου Καλογέρη.

«Όταν φτάσαμε στο 80′ και το παιχνίδι ήταν στο 1-0, οι συμπαίκτες μου γύρισαν και μου είπαν: ”Τι κάνεις ρε; Πρέπει να χάσουμε 3-0!”. Εγώ συνέχισα να παίζω κανονικά γιατί δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί, αλλά άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι περίεργο γινόταν. Μετά από μέρες πληροφορήθηκα τι ακριβώς είχε πει ο γενικός αρχηγός στα αποδυτήρια και τότε κατάλαβα», φέρεται να κατέθεσε ο νυν ποδοσφαιριστής του Άρη.

Άλλοι πέντε παίκτες της Βέροιας έχουν πάρει προθεσμία για τις 8 και τις 9 Ιουνίου για να απολογηθούν. Μέχρι τότε δύσκολα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη, αλλά στον Λεβαδειακό και στον Εργοτέλη σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε καταγγελία προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης ή έστω νέα πειθαρχική δίωξη. Χωρίς την ολοκλήρωση της ανάκρισης, όμως, τα στοιχεία θα ‘ναι ελλιπή και δύσκολα θα βρεθεί άκρη. Φαίνεται, όμως, ότι ύστερα από τη νέα κατάθεση κάποια στόματα θα ανοίξουν και η Βέροια θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο ή -καλύτερα- με τα δύο πόδια στη Φούτμπολ Λιγκ.


Σχολιάστε εδώ