Έβαλε Λυκογιάννη για καλό σκάουτινγκ!

Από την άλλη πλευρά, όμως, στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ιδιαίτερα τον Λυκογιάννη για τον τρόπο που αναλύει τις αντίπαλες ομάδες. Θεωρούν, δηλαδή, ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον Μανωλόπουλο στην εξουδετέρωση του ΠΑΟΚ αρχικά και του Ολυμπιακού στη συνέχεια. Μόνο λευκή πετσέτα δεν έχουν πετάξει οι «πράσινοι», παρά τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που απείλησαν να τους ρίξουν στο καναβάτσο. Η ρήξη χιαστών του Νίκου Παππά μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον Ντι Τζέι Κούπερ, τον οποίο υπολογίζουν ιδιαίτερα στο προπονητικό σταφ του Παναθηναϊκού τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στο σκοράρισμα από την περιφέρεια, καθώς πρόκειται για παίκτη που μπορεί να σκοράρει σταθερά τουλάχιστον 10 πόντους. Μεγαλύτερο πονοκέφαλο συνιστά η θλάση του Εστεμπάν Μπατίστα, αλλά στο «τριφύλλι» ελπίζουν ότι η αγωνιστική εκτόξευση του Γιώργου Παπαγιάννη θα συνεχιστεί και κόντρα στον ΠΑΟΚ ώστε να καλυφθεί το κενό του Ουρουγουανού στα ημιτελικά των πλέι οφ.

***

Υπάρχει χάσμα με τον Σλούκα

Διέψευσαν οι άνθρωποι της Φενέρ-Ούλκερ τη συμφωνία με τον Κώστα Σλούκα, αλλά από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσαν ουσιαστικά το χάσμα μεταξύ του διεθνή πλέι μέικερ και του Ολυμπιακού. Πρόθεση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι φυσικά η παραμονή του Σλούκα στον Πειραιά, αλλά υπάρχει δρόμος να διανύσουν για να τα καταφέρουν. Ο Θεσσαλονικιός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης και ειδικά στον τελικό αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος όταν οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν τη διαφορά των 11 πόντων και προσπάθησαν να γίνουν οδηγοί στην κούρσα προς την Ευρωλίγκα. Η αντεπίθεση δεν ολοκληρώθηκε, αλλά ο «Σλούκι Λουκ» απέσπασε κολακευτικά σχόλια απ’
όλους τους προπονητές.

Αν, πάντως, μείνει αγεφύρωτο το χάσμα με τον Σλούκα, πέρα από την αύξηση του χρόνου στον Κατσίβελη, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σχεδιάζουν να δώσουν ρόλο και στον Βασίλη Μουράτο, ένα από τα μέλη της εθνικής εφήβων, με προδιαγραφές να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους πλέι μέικερ της γενιάς του.

Από ‘κει και πέρα, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την επιστροφή του Κάιλ Χάινς, με τον Αμερικανό να το σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά, ενώ και οι Αγγελόπουλοι άνοιξαν διάπλατα την πόρτα για να γυρίσει ο νυν σέντερ της ΤΣΣΚΑ.

***

Τελειώνει από ΑΕΚ ο Μενσά – Μπονσού!

Από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αναδείξει την απογοήτευση που επικρατούσε στην ΑΕΚ για την απόδοση του Ποπς Μενσά – Μπονσού τον τελευταίο μήνα. Ο Βρετανός παρουσιαζόταν σκιά του εαυτού και έτσι στην «Ένωση» άρχισαν να ψάχνονται. Ήρθε και η πληροφορία το απόγευμα της Παρασκευής για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών με συνέπεια να βρεθεί ο Μενσά – Μπονσού και με τα δύο πόδια στην πόρτα της εξόδου. Ούτως ή άλλως, στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν στο μυαλό τους τον Γιάννη Μπουρούση ή τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, χωρίς να αποκλείεται η συνύπαρξη των δύο διεθνών σέντερ, που μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν και το δίδυμο ψηλών στην Εθνική ομάδα.


Σχολιάστε εδώ