XΡHMATΙΣΤΗΡΙΟ

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να κάνετε τάμα προκειμένου να σηκώσει κάποιος υπάλληλος τη μία και μοναδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τρεις ή περισσότερους δήμους. Εν συνεχεία οφείλετε να χάσετε τη δουλειά σας προκειμένου να αναμείνετε για ώρες στην ουρά ώστε να ενημερωθείτε αρμοδίως. Τέλος, η διορία που σας δίνεται είναι μόλις δύο μήνες από την έναρξη της ανάρτησης, που λίγοι τη διάβασαν και ακόμα λιγότεροι κατάλαβαν τι έλεγε.

***

*Το ότι κάτι δεν πάει καλά είναι αυταπόδεικτο! Από τη στιγμή που παρενέβη ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς κ. Γ. Δραγάτσης, θα ήταν προτιμότερο η νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ να σιωπά για τα κατορθώματα της παλιάς, σχετικά με την πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή, διεθνούς κύρους, με αποδεδειγμένη πολυετή εμπειρία, καθώς είναι τουλάχιστον παράλογο ο προτιμητέος επενδυτής των 14 αεροδρομίων να προσφέρει 1,23 δισ. ευρώ, όταν η εκτίμηση ήταν μόλις στα 350 εκατ. ευρώ.

*Για να σας πιστέψουμε θα πρέπει να μας πείτε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους! Για ποιες επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις και κατανομές πιστώσεων κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών; Ποιες είναι οι εταιρείες που απολαμβάνουν ειδικά προνόμια; Ποια η σχέση των βασικών τους μετόχων με το σύστημα εξουσίας;

*Σοβαρότατες οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών! Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών οφείλει να απαντήσει άμεσα για το αν η ένταξη του ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α’ του νόμου 3429/2005 οδηγεί πράγματι σε οικονομική ασφυξία, του στερεί τα βασικά εργαλεία για να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις ενός πλήρους απελευθερωμένου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και δημιουργεί τεράστια προβλήματα, με κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών προς όφελος ανταγωνιστριών εταιρειών. Πώς αλλιώς θα ξεκαθαριστεί αν μέσα από τις μεθοδεύσεις στόχος είναι να εντείνουν την κρίση, να διογκώσουν τα ελλείμματα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν διάφορα συμφέροντα;

***

>Ασχέτως αν οι ορκωτοί εκτίμησαν πως το περιουσιακό στοιχείο είναι αξίας 25% μεγαλύτερης του ποσού όπου θα καταρτιστεί η σύμβαση! Προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των μικρομετόχων της εισηγμένης Βογιατζόγλου η εξαγορά ακινήτου από επιχείρηση συμφερόντων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, αφού βλέπουν πως εις υγεία των κορόιδων δεν θα λάβουν μέρισμα, ήτοι «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

***

*Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη συζητείται σε δικαστήριο κάποια αίτηση εισηγμένης για επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης σύμφωνα με άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα! Αυτή τη φορά, μέχρι την επόμενη, σειρά έλαβε η ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ.

*Ποια είναι η ελεγκτική εταιρεία VMB BEDRIJFSREVISOREN CVBA, που έχει διοριστεί ως κοινός εμπειρογνώμονας κατόπιν αιτήσεως της Viohalco και της Σιδενόρ Συμμετοχών; Ποιοι είναι οι μέτοχοί της; Μήπως σε περιπτώσεις διασυνοριακών εξαγορών – συγχωνεύσεων θα πρέπει να εμπλέκονται γνωστότερες επιχειρήσεις του κλάδου;

*Μεγαλώνει η λίστα των εισηγμένων που έχουν παρκάρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό! Η Σαράντης διατηρεί τα ταμειακά της διαθέσιμα κατατεθειμένα στην αλλοδαπή είπε μεταξύ πολλών άλλων ο insider της κ. Ροζακέας.

*Να ένα ακόμη πεδίο δόξης λαμπρό για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όχι μόνο ως εποπτεύουσας αρχής αλλά και ως εισηγήτριας νομοθετικών παρεμβάσεων! Με αφορμή την αύξηση μετοχικού της Nexans Ελλάς, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον δανεισμό της από τον αλλοδαπό βασικό της μέτοχο Νexans Participations, αναρωτιόμαστε αν ο κ. Μποτόπουλος συμφωνεί με αυτού τους είδους την πιστωτική πρακτική των ομίλων.

***

>Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ας το αντιληφθούν όσοι το επικαλούνται αλλά και όσοι σπεύδουν να το υιοθετήσουν! Δεν ξέρουμε αν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ικανοποιήθηκε από την απάντηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Trans Adriatic Pipeline AG John Attrill σχετικά με την ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του ΤΑΡ, αυτό όμως που εμείς αντιληφθήκαμε είναι ότι εμπεριείχε έναν σωρό ωραιοποιημένες αοριστολογίες, κούφιες μεγαλοστομίες, πασπαλισμένες από την απαραίτητη sic διπλωματία.

***

*Υπό αυτές τις συνθήκες δεν αρκούν οι προθέσεις! Μπορεί η διοίκηση της ΔΕΗ να θέλει τις επενδύσεις, ειδικά σε θέματα εκσυγχρονισμού του δικτύου, ωστόσο το θέμα είναι αν μπορεί να εξασφαλίσει τα κεφάλαια χωρίς να επηρεάσει τους οικονομικούς της δείκτες.

*Με τη ρευστότητα να αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα στο εγχώριο επιχειρείν, σαν πολύ μεγάλος δεν είναι ο τραπεζικός βραχυπρόθεσμος δανεισμός της Forthnet (324 εκατ. ευρώ); Ελπίζουμε οι διοικήσεις των πιστωτριών τραπεζών να ξέρουν τι κάνουν, πόσω μάλλον όταν τίθεται θέμα αναχρηματοδότησης με την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου πέριξ των 100 εκατ. ευρώ.

*Ποιοι είναι αυτοί για να τους δώσουμε τα εύσημα; Σε αντίθεση με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που θεωρεί πρόβλημα τη δυσκολία επικοινωνίας του με κάποιους υπουργούς, εμείς πιστεύουμε ότι είναι απόλυτα υγιής πρακτική ώστε να υπάρχουν ορατές «κόκκινες γραμμές» μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.


Σχολιάστε εδώ