«Χοντρό παιχνίδι» και η δήλωση-βόμβα Κούτρα

Άλλωστε, η… «καλή μέρα» φάνηκε από την πρώτη μέρα της συνάντησης, αφού αυτοί που έλαβαν τον λόγο ήταν τα «παιδιά» του ακραίου κόμματος DEB, ενώ την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Το παιχνίδι, όπως φαίνεται (και σίγουρα δεν μπορεί να αποτιμηθεί, τουλάχιστον όχι πριν από την ολοκλήρωσή του), είναι χοντρό, αφού οι εκπρόσωποι του «καθεστώτος» αποζητούν την ευρωπαϊκή βούλα για την επίσημη ανακήρυξη της μειονότητας σε «εθνική», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη χώρα μας και τους κατοίκους της ελληνικής Θράκης.

Η περιοχή μοιάζει «ανοχύρωτη» και η δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κούτρα, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, μοιάζει με πικρό ανέκδοτο, ωστόσο είναι πρωτόγνωρη και απολύτως σημαντική, ειδικά ύστερα από τα μεγάλα διαστήματα αδιαφορίας και στρουθοκαμηλισμού που χαρακτήριζαν την εξωτερική μας πολιτική.

«Ελπίζουμε τα μέλη της FUEN να εξασφαλίσουν την ισότιμη εκπροσώπηση των τριών συνιστωσών της μουσουλμανικής μειονότητας τόσο στο συνέδριο όσο και στην οργάνωσή τους και αυτό το στοιχείο να λαμβάνεται εφεξής υπόψη από φίλες χώρες που σπεύδουν αβίαστα να χρηματοδοτήσουν τέτοιου είδους δραστηριότητες», σημειώνεται στο αναρτημένο κείμενο.

Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας τολμά να πει την αλήθεια, έστω κι αν έχει επιλέξει όχι την ευθεία, αλλά την πλάγια οδό.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα δικαιώματα της μειονότητας, επισήμανε πως η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Λωζάννης και το διεθνές δίκαιο. «Στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης και γίνονται απολύτως σεβαστά τα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι όλων των ελλήνων πολιτών», προσθέτοντας πως, «κατ’ αρχάς, και μόνο η ανεμπόδιστη και η απρόσκοπτη πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου αποτελεί αναμφισβήτητη απόδειξη αυτού».


Σχολιάστε εδώ