Χαράς ευαγγέλια…

Εδώ δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε κανένα ευρώ για τον… επιούσιο, με τους… καλούς μας δανειστές, που από την πολύ αγάπη τους απειλούν να μας πνίξουν, και στο Μαξίμου… καρβέλια ονειρεύονται.

Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα θα συμμετάσχει ως 6ο μέλος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, που δημιουργούν οι χώρες που ανήκουν σε αυτόν τον Οργανισμό, ήτοι Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία και Νότια Αφρική. Την πρόταση έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος / αντιπρόσωπος της εν λόγω Αναπτυξιακής Τράπεζας Σεργκέι Στορτσακ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση, την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους ηγέτες των κρατών των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί προκειμένου να συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνεται στη ρωσική πόλη μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου.

Η απορία είναι με τι λεφτά θα συμμετάσχει η Ελλάδα σε αυτή την τράπεζα; Μας περισσεύουν; Και αν ναι, δεν προηγείται η σωτηρία των εγχώριων τραπεζών, που δεν έχουν φράγκο να δώσουν στις επιχειρήσεις για να πάρει μπρος η Αγορά;


Σχολιάστε εδώ