Τόλμη(;)

Ο Κοτζιάς, λοιπόν, είπε χωρίς φόβο και πάθος ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και πως οι παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι παράνομες…

Συγκεκριμένα, για τα Ίμια είπε: «Η τουρκική πλευρά θα είναι στην ευχάριστη θέση να δεχθεί τον κ. Καμμένο, καθώς έχει δεχθεί πρόσκληση. Θα έχει διμερείς συναντήσεις πριν από τον Δεκέμβριο. Έχει καλές προθέσεις. Είναι φυσιολογικό που πέταξε πάνω από τα Ίμια και έριξε μερικά λουλούδια για τους έλληνες αξιωματικούς. Δεν ήταν επιθετική ενέργεια. Ήταν μια πράξη σεβασμού. Σκεφτείτε τι θα έκανε η τουρκική κυβέρνηση στον τάφο του Σουλεϊμάν. Τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα. Χάσαμε αξιωματικούς εκεί και τους αφήσαμε λίγα λουλούδια. Δεν πήγαμε με αεροπλάνα και τανκς».

Σχετικά με τις παραβιάσεις είπε: «Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Αυτές οι πτήσεις είναι παράνομες. Η τουρκική πλευρά πιστεύει πως πρέπει να τις κάνει. Η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Τελικά, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

***

«Ναυάγιο»

Τρεις ψαράδες από την Αλεξανδρούπολη συνελήφθησαν από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής γιατί πέρασαν στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Οι ίδιοι, ωστόσο, υποστήριζαν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά προφανώς… έδωσαν τόπο στην οργή…

Φύσηξε δυνατός αέρας, είπαν…

***

Η κυβέρνηση στη Θράκη

Ο λόγος για τον Φερούχ Οζκάν, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και παρεμπιπτόντως διετέλεσε και πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δ. Θράκης. Τι είπε αυτό το… εξαιρετικό παλικάρι, που είναι και υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας, συμμετέχοντας σε πλείστες όσες ελληνοτουρκικές συναντήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος; Ότι ονειρεύεται… κυβέρνηση στη Θράκη.

Σε διάλογο που άνοιξε στο… facebook, ο επιχειρηματίας ξετύλιξε τις σκέψεις του επί του θέματος στη Θράκη, παραθέτοντας το παράδειγμα στο Τουρκεστάν. «Οι άνθρωποι έστησαν εξόριστη κυβέρνηση», έγραψε με θαυμασμό, σημειώνοντας ότι η Αμερική τους αναγνώρισε (την εξόριστη κυβέρνηση) και άνοιξε και αντιπροσωπεία. Μάλιστα, όπως έγραψε, πέρασαν και ενεργειακό διάδρομο από τα εδάφη τους. «Και από μας περνάει το σχέδιο ΤΑΝΑΡ από τη Δυτική Θράκη», εξήγησε.

***

Της ανεξιθρησκίας…

Έξω πιπιλίζουν την καραμέλα των ανθρώπινων και θρησκευτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας γενικότερα. Πολλές φορές, μάλιστα, εγκαλούν και τη χώρα μας, με φόντο, όπως πάντα, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Αλλά… μέσα το πράγμα παραμένει γνώριμο, οικείο…

Σύμφωνα με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος, η τακτική της μετατροπής των βυζαντινών εκκλησιών σε μουσουλμανικά τεμένη συνεχίζεται κανονικά.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό…

Αλλά, θα πει κανείς, όταν δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να κάνεις κάτι τόσο απαράδεκτο, απολίτιστο, δεν είναι και τόσο δύσκολο και να το πεις…


Σχολιάστε εδώ