Στα ενδότερα των ομάδων

*Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία επειδή προσδοκούσαν σε οφέλη από ενδεχόμενη, για εκείνους, τιμωρία του
Ολυμπιακού. Χωρίς την επικύρωση της βαθμολογίας, τη θέση της πειραϊκής ομάδας θα έπαιρνε ο δεύτερος του πίνακα, δηλαδή ο Παναθηναϊκός.

*Από την άλλη πλευρά, στον ΠΑΟΚ ήθελαν την επικύρωση της βαθμολογίας. Διότι σε αυτή την περίπτωση, ο πρώτος των Play off θα καρπωθεί κάθε κέρδος από ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων στους «ερυθρόλευκους».

*Ο εκπρόσωπος του «δικεφάλου», μάλιστα, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα καυστικός στις τοποθετήσεις του τόσο εντός του διοικητικού συμβουλίου όσο και στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Τακτική που αποθεώθηκε από τους παράγοντες των υπόλοιπων ομάδων, αλλά αιφνιδίασε την τριπλέτα του Παναθηναϊκού που αποτελούσαν η
Αθηνά Μπαλωμένου, ο Στράτος Σωπήλης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

*Γενικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δέχθηκαν πολλά αρνητικά σχόλια από την πλειοψηφία των παραγόντων που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του συνεταιρισμού. Ειδικά ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης υπήρξε καυστικός σε κάθε φράση που έβγαινε από το στόμα του.

*Ο αντιπρόεδρος του Ατρόμητου πήγε στην οδό Αστροναυτών αντί του Γιώργου Σπανού επειδή ο τελευταίος δεν ήθελε να βρεθεί απέναντι σε ανθρώπους του Παναθηναϊκού. «Φοβόταν μήπως εκραγεί έπειτα απ’ όσα συνέβησαν με την ένορκη κατάθεση του Φύσσα», εξηγούσαν συνεργάτες του Σπανού.

*Στην πράξη αποδείχθηκε, όμως, ότι και ο Μπαταγιάννης εκνευρίστηκε όταν είδε μπροστά του τους τρεις εκπροσώπους του «τριφυλλιού». Άνοιξε, μάλιστα, διάλογο με τη συνάδελφό του, την Μπαλωμένου, τόσο για τη στάση της στο θέμα της συνεδρίασης όσο και για τη συνολική παρουσία της εκεί.

*«Συμπεριφέρονται λες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε παρακατιανοί»,
εξηγούσε ο γνωστός δικηγόρος την αντίδρασή του απέναντι στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Μαζί του συμφωνούσαν οι περισσότεροι παράγοντες που πήγαν και δέχθηκαν τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας.

*Η διάσταση απόψεων μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ θορύβησε και τους προέδρους των ομάδων, που δείχνουν διάθεση να συμπλεύσουν μαζί. Γι’ αυτό και υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές ανάμεσα στις κεφαλές των δύο ομάδων για να εκτονωθεί η ένταση.

*Ο Γιάννης Αλαφούζος, μάλιστα, προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξής του. Για να δείξει ότι σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία του ταιριάζει με εκείνη του Ιβάν Σαββίδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκάλυψε ότι οι δυο τους μαζί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενη της αποχώρησης από το πρωτάθλημα εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες διεξαγωγής του την επόμενη σεζόν.

*Την ίδια ώρα, πάντως, οι «πράσινοι» προχωρούν στη μεταγραφική ενίσχυσή τους με την πεποίθηση ότι τον Σεπτέμβριο θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Το λένε σε όλους τους μάνατζερ με τους οποίους συζητούν για την απόκτηση των παικτών που ζητάει ο Γιάννης Αναστασίου.

*Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τρικ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να πείσουν τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι στην πιάτσα μεταφέρεται η βεβαιότητα ότι «εμείς θα παίξουμε στους ομίλους αντί του Ολυμπιακού»!

*Από πού προκύπτει η αισιοδοξία του Αλαφούζου και των συνεργατών του παραμένει άγνωστο. Διότι έως τώρα δεν έχει ασκηθεί κάποια πειθαρχική δίωξη κατά των «ερυθρολεύκων» και από τη στιγμή που επικυρώθηκε ο βαθμολογικός πίνακας για τις πέντε πρώτες θέσεις, ακόμα και αν υλοποιηθούν οι προσδοκίες των «πρασίνων» για επιβολή κυρώσεων στον Ολυμπιακό, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από την επόμενη σεζόν.

*Αντίθετα, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες για τη Βέροια, καθώς ο Γιώργος Ανδρεάδης επέβαλε διπλό περιοριστικό όρο στον άλλοτε πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ημαθιώτικης ΠΑΕ. Και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απεμπλοκή από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

*Ειδικά ο πρώτος περιοριστικός όρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν σκεφτούμε ότι επιβάλλεται σε έναν επιχειρηματία που εκ των πραγμάτων χρειάζεται να ταξιδεύει και στο εξωτερικό για τις επαγγελματικές δράσεις του. Ο Αρβανιτίδης, πάντως, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη και, μάλιστα, προσέφυγε και ο ίδιος εναντίον όσων κατέθεσαν εις βάρος του είτε στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη είτε σε οποιονδήποτε άλλο δικαστικό λειτουργό.

*Αν, πάντως, επιβληθούν κυρώσεις στη Βέροια, κερδισμένος θα βγει ο Λεβαδειακός, ο οποίος υποβιβάστηκε βαθμολογικά επειδή υστερούσε σε όλες τις ισοβαθμίες. Η άσκηση πειθαρχικής δίωξης στην ομάδα της Ημαθίας, πάντως, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των Βοιωτών, αν και η επόμενη μέρα μοιάζει αβέβαιη ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνίζονται οι «πράσινοι».

*Ο Γιάννης Κομπότης ανακοίνωσε στους στενούς συνεργάτες του την επιθυμία του να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον Λεβαδειακό έπειτα και από την επιβολή περιοριστικού όρου που του απαγορεύει την οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Αρχικά, οι περισσότεροι θεώρησαν την ανακοίνωση ως μια κίνηση τακτικής του έμπειρου
παράγοντα.

*Έδειξε, πάντως, αμετακίνητος ο Κομπότης στην απόφασή του και, μάλιστα, φρόντισε και έστειλε τα σχετικά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Κάποια από αυτά έκαναν λόγο για αχάριστη συμπεριφορά από διάφορους παράγοντες, τους οποίους θεωρεί ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Λεβαδειακού ότι ευεργέτησε κατά την παρουσία του στον χώρο.

*Εκτός από τον Κομπότη, τάσεις φυγής αποδόθηκαν και στον Νίκο Μιχαλάκη. Αλλά για τον πρόεδρο της Καλλονής ακούστηκε στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι απλώς σκέφτεται να αποχωρήσει από την
ομάδα της Λέσβου και να αναζητήσει έναν σύλλογο με πιο βαριά φανέλα και περισσότερο κόσμο, με τις πρώτες φήμες να τον στέλνουν στον ΟΦΗ ή στον Άρη.

*Στο Ηράκλειο, πάντως, τα νήματα φαίνεται ότι κινεί ο Μανόλης Παπακαλιάτης, ενώ στον Άρη ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης εκφράζει τη βεβαιότητα για παραμονή του αδερφού του στο μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα συμμετέχουν οι «κίτρινοι».


Σχολιάστε εδώ