Πώς έφτασε στο διαζύγιο με τον Γιώργο η Ρεγγίνα

Η μεγάλη σύγκρουση, που δεν πήρε δημοσιότητα, έγινε όταν ήταν πρωθυπουργός ο Παπανδρέου και η τηλεόραση μετέδωσε ως έκτακτη είδηση ότι παραιτήθηκε στον Σαμαρά. Ήταν τότε που ο αρχηγός της ΝΔ τού ασκούσε σκληρή κριτική και ο Γιώργος τον πήρε τηλέφωνο και, μεταξύ άλλων, του είπε: Αν νομίζεις έστω ότι μπορείς να τα κάνεις καλύτερα, έλα εδώ να αναλάβεις. Και ο Σαμαράς δεν έχασε λεπτό, άφησε αμέσως να διαρρεύσει σε δημοσιογράφους ότι ο Παπανδρέου παραιτείται.

Μόλις το άκουσε η Ρεγγίνα πήγε στο γραφείο του και σε έξαλλη κατάσταση του είπε: Ποιος είσαι και πας και παραιτείσαι στον Σαμαρά; Ο λαός σε εξέλεξε, σε αυτόν δίνεις λόγο, σε αυτόν να παραιτηθείς. Ύστερα βρόντηξε την πόρτα, πήρε τους δρόμους και αφού περιπλανήθηκε κατέληξε σε ένα καφενεδάκι στην Καρύτση. Εκεί ήπιε έναν καφέ, αν και δεν είχε πιει ποτέ μέχρι τότε, και το κινητό της κτυπούσε, αλλά δεν απαντούσε. Τελικά, κάπως έμαθαν πού ήταν και κάποιοι υπουργοί και στελέχη πήγαν και κουβέντιασαν μαζί της, πείθοντάς τη να πάνε όλοι μαζί στο Μαξίμου να συζητήσουν με τον Παπανδρέου. Όλοι τού είπαν ότι ήταν λάθος του να πει στον Σαμαρά «έλα να αναλάβεις» και του πρότειναν να βγει να δηλώσει ότι δεν ισχύουν τα περί παραίτησής του. Λίγους μήνες αργότερα, οι εξελίξεις μετά τη Σύνοδο στις Κάννες, που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011, οδήγησαν στην παραίτηση του Γιώργου, μετά την ψήφο… εμπιστοσύνης που πήρε από τη Βουλή, και στην οικουμενική κυβέρνηση Παπαδήμου, που ανέλαβε στις 11 Νοεμβρίου 2011.

Όχι στο κόμμα

Η δεύτερη σύγκρουση ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν ο Παπανδρέου ξαφνικά, μετά τη διαγραφή του από τον Βενιζέλο, αποφάσισε με τους Πετσάλνικο, Σαχινίδη, Καρχιμάκη, Μωραΐτη κ.ά. να ιδρύσει κόμμα… το ΚΙΔΗΣΟ, για να μετάσχει στις εκλογές που όλοι έβλεπαν ότι έρχονταν.

Η Ρεγγίνα ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και το κατέθεσε ντόμπρα σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν, τονίζοντας ότι θα ήταν διασπαστική κίνηση, η οποία θα δίχαζε τον παραδοσιακό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, όπως και έγινε. Εκτιμούσε, μάλιστα, ότι το κόμμα αυτό δεν θα είχε καμία ανταπόκριση και η πολιτική ζημιά θα ήταν μεγάλη για τον Γιώργο, αλλά εκείνος ήταν αμετάπειστος. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τη Ρεγγίνα, η οποία δεν πήρε μέρος στην προεκλογική εκστρατεία.

Λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, αποχαιρέτισε τον Γιώργο και από εκείνη τη στιγμή όταν την παίρνεις στο κινητό της ακούς: «Ο αριθμός που καλείτε δεν χρησιμοποιείται»…


Σχολιάστε εδώ