Προηγείται η Ντόρα στη μάχη της διαδοχής

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS για το «ΠΑΡΟΝ», το 65,6% των πολιτών πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάει στις επόμενες εκλογές με άλλο αρχηγό, ενώ με την άποψη αυτή συμφωνεί το 56,6% των ψηφοφόρων της παράταξης. Αντίθετα, το 18,8% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει αρχηγός ο κ. Σαμαράς, ενώ ένα 13,2% απάντησε ότι του είναι αδιάφορα και τα δύο ενδεχόμενα. Ως προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, το 40% τάσσεται υπέρ της παραμονής του μέχρι και τις επόμενες εκλογές.

Παρά την εκπεφρασμένη βούληση του κ. Σαμαρά να παραμείνει στην ηγεσία, στο εσωτερικό της παράταξης έχει ξεκινήσει προ πολλού η συζήτηση για τους πιθανούς αντικαταστάτες του. Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Στην έρευνα της RASS, στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη υπερτερεί με μεγάλη διαφορά μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Σε μεγάλη απόσταση ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα στελέχη, τα ονόματα των οποίων έχουν κατά καιρούς συζητηθεί για το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την αρχηγία.

Πιο αναλυτικά: Στο ερώτημα «με ποιον αρχηγό θα πρέπει να πάει η ΝΔ στις εκλογές» οι πολίτες (ψηφοφόροι όλων των κομμάτων) απάντησαν ως εξής: Δ. Αβραμόπουλος 25,5%, Ντ. Μπακογιάννη 21,5%, Ν. Δένδιας 7%, Όλγα Κεφαλογιάννη 5,8%, Απ. Τζιτζικώστας 4,8%, Κυρ. Μητσοτάκης 4%, Μ. Βορίδης 3,3%, ενώ το 14,9% προτιμά άλλο πρόσωπο. Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν ως εξής: Ντ. Μπακογιάννη 28,1%, Δ. Αβραμόπουλος, 16,9%, Μ. Βορίδης 6,4%, Κυρ. Μητσοτάκης 6,2%, Απ. Τζιτζικώστας 5,7%, Ν. Δένδιας 3,5%, Όλγα Κεφαλογιάννη 3,2%, ενώ το 24,8% προτιμάει άλλο πρόσωπο.


Σχολιάστε εδώ