Πέμπτη φάλαγγα

Τους καλόμαθαν οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης και τους νοσταλγούν στο πηδάλιο της εξουσίας. Δεν τους χρειάζονται όμως πια – κι ας παραμένουν δίπλα τους ως προδοτική πέμπτη φάλαγγα.

Η παρούσα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μετέχει στο προγραμματισμένα κάλπικο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων. Γνωρίζει άριστα ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, ελπίζοντας πως θα την αλλάξει αιφνιδιαστικά. Ελπίζοντας, όχι φροντίζοντας με απροσδόκητες κινήσεις υπονόμευσής τους να τους αποπροσανατολίσει, προκαλώντας ρωγμές στο μέχρι τούδε κάθε άλλο παρά αρραγές στρατόπεδό τους.

Αεροβατούν όσοι πιστεύουν ότι η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργεί υπέρ μας. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Και δεν εννοώ μόνο την απέναντι πλευρά. Εννοώ και το εσωτερικό μέτωπο των πεμπτοφαλαγγιτών που αποθρασύνονται όλο και περισσότερο, έχοντας στη διάθεσή τους τα πλείστα ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης). Με σύμπασα την οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να φλυαρεί ακατάσχετα σε στημένες τηλεοπτικές συζητήσεις και να μην αφήνει κανέναν άλλον να μιλήσει, προεξάρχοντος του φαυλεπίφαυλου Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει άτυπος εκπρόσωπος της περιβόητης Ζήμενς και σφοδρός υπερασπιστής των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Ταυτόχρονα προετοιμάζεται εν κρυπτώ και παραβύστω το colpo grosso της γερμανοευρωπαϊκής ένωσης, με αρχιπεμπτοφαλαγγίτη τον Στουρνάρα. Το τέλειο, δηλαδή, και κυνικότατο έγκλημα. Η επανάληψη, τουτέστιν, της εμφάνισης από το… πουθενά του εμπιστότατου στις Βρυξέλλες τραπεζίτη Παπαδήμου για να αναρριχηθεί στον επίζηλο θώκο του πρωθυπουργού, με άλλον, επίσης εμπιστότατο στις Βρυξέλλες, τραπεζίτη, που έχει διαπράξει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ λάθη ολκής εις βάρος της πατρίδας του.

Αυτά είναι σχέδια επί χάρτου που δεν εφαρμόζονται. Είναι κίβδηλες υποσχέσεις ισχυρών φίλων που θα πέσουν στο κενό. Είναι κυρίως προσωπικές φιλοδοξίες χωρίς αντικειμενικό έρεισμα. Ο Στουρνάρας αυτοπροστατεύεται διά της σιωπής (και της πολυλογίας των κολλητών του). Το σημαντικότερο προσόν του συνίσταται στην ομοιότητά του με το χέλι και μάλιστα διττά. Είναι ψάρι του γλυκού νερού –άοσμος, άνοστος και γλοιώδης– και γνωρίζει τρόπους για να κρύβεται, να ελίσσεται, να ξεγλιστράει και να ξεφεύγει από τις κακοτοπιές.

Με αυτού του είδους τα εχέγγυα –μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα– δεν θα αργήσει να τον αρπάξει η απόχη. Όχι η απόχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η απόχη της Δικαιοσύνης. Τα περί πλήρους ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος είναι κουραφέξαλα και μόνο αφελείς ή έχοντες συγκεκριμένα συμφέροντα τα πιστεύουν. Παράδειγμα εξ αντιδιαστολής προσφέρει ο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο οποίος εκτελεί εντολές των αφεντικών του στη βελγική πρωτεύουσα και το Βερολίνο, ενώ ο Στουρνάρας, όχι μόνο αγνοεί το δικό του αφεντικό που είναι η παρούσα ελληνική κυβέρνηση, αλλά επιδίδεται και στο να την υποσκάπτει!

Η πέμπτη φάλαγγα πάσης διακυμάνσεως και παντίων προσώπων δεν πρόκειται να τελεσφορήσει, όσες και όποιες κουτοπονηριές και να σκαρφιστεί. Όλοι γνωρίζουν τις μεθόδους της και τα αναξιόπιστα άτομα που την απαρτίζουν. Ο λαός μας είναι πανέξυπνος και δεν παραπλανάται. Ιδίως τώρα που οι εξαπατούντες, αλλοδαποί και ημεδαποί, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ.

Το καλό το παλικάρι, εξάλλου, ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Το μονοπάτι των BRICS για τη δημιουργία τράπεζας ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗΣ που θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που είχαν σχεδόν το μονοπώλιο. Τον περασμένο Ιούλιο υπογράφηκε Σύμφωνο στη Φορταλέζα της Βραζιλίας από τους ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, «με στόχο την προστασία τους από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των δυτικών τραπεζών και μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της οικονομικής ανάπτυξης».

Το αναμφισβήτητα πολύ πιο σημαντικό είναι ότι οι πέντε επιθυμούν να έχουν και έναν έκτο. Ποιον, άραγε; Την Ελλάδα! (Τον Ιούλιο του 2014 που υπογράφηκε το Σύμφωνο, είναι βέβαιο πως δεν θα ήθελαν τη γερμανόφιλη Ελλάδα των Σαμαροβενιζέλων και των λοιπών αξιωματούχων της πλήρους υποταγής.)

Με αυτά τα δεδομένα ανοίγουν λαμπροί ορίζοντες για την πατρίδα μας και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν. Οι πέντε των BRICS επέλεξαν, εικάζω, την Ελλάδα ως έκτο μέλος τους για δύο λόγους: Πρώτον, διότι διαθέτει αντιδεξιά κυβέρνηση ομού με σπάνια –ορυκτό πλούτο και κοιτάσματα υδρογονανθράκων– περιουσιακά στοιχεία. Και δεύτερον, επειδή βρίσκεται σε λίαν προνομιακή γεωγραφική θέση.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και προσωπικός μου φίλος από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, θα αναλάβει να διερευνήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας μας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα. Τη σχετική πρόσκληση υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα τηλεφωνικά στον έλληνα πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας και υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Στόρτσακ.

Καταλήγω τονίζοντας: Να αφήσει τις περί διαγραμμάτου δηλώσεις ο συμπαθής κατά τα άλλα Πάνος Τριγάζης και όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ διυλίζουν τον κώνωπα και να αποδεχθούν τους όποιους όρους των BRICS. Δεν πρόκειται να μας εξαπατήσουν οι άνθρωποι. Εάν χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία, θα θέλουν κρέμασμα όσοι την τορπιλίσουν!


Σχολιάστε εδώ