Ο Χ. Ζώης ξεσκεπάζει τους εκβιασμούς του Σαμαρά τον Φεβρουάριο του 2012

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία παγιδεύτηκε ουσιαστικά, ενώ κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά για κάκιστους χειρισμούς, ανακολουθίες και για εκβιαστικές πρακτικές έναντι των -τότε- βουλευτών της παράταξης.

Ο κ. Ζώης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μπήκαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τη σαφέστατη και δημόσια δέσμευση του κ. Σαμαρά ότι δεν θα ψηφίσει και δεν θα υπογράψει τίποτα πριν πάμε σε εκλογές». Όπως αποκάλυψε, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 11 Φεβρουαρίου 2012 (παραμονή της ψηφοφορίας στη Βουλή) ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε και είπε στους βουλευτές: «Ξεχάστε τι λέγαμε μέχρι χθες το βράδυ, από σήμερα λέμε ”ναι”». Και σε μια άλλη αποστροφή του πρόσθεσε: «Ξεχάστε τι λέγαμε, τώρα ψηφίστε γιατί τη Δευτέρα ανοίγει το χρηματιστήριο στο Τόκιο και δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας»! Ο δε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Πλακιωτάκης, που μετείχε στην ίδια εκπομπή, μίλησε για «εκβιασμό» και από τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.

Στρέφοντας τα «πυρά» του κατά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ζώης είπε χαρακτηριστικά για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου: «Διέγραψε 22 βουλευτές και άσκησε αφόρητες πιέσεις σε άλλους 13 για να υπαναχωρήσουν από το ”όχι”». Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία που θα υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με τους δανειστές, σε διαφορετική περίπτωση η παράταξη θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Είπε συγκεκριμένα: «Αν υπάρχει η υπογραφή των εταίρων στη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία θα κηρύξει τον τρίτο αντιμνημονιακό αγώνα; Την τρίτη αντιμνημονιακή εκστρατεία; Και θα διαγράψει εκείνους τους βουλευτές που θα πουν ”εμείς θα ψηφίσουμε τη συμφωνία”; Κάνω μία πρόβλεψη: Η Νέα Δημοκρατία, αν δεν στηρίξει τη συμφωνία, θα πάει σε διάσπαση»!


Σχολιάστε εδώ