Νέος κύκλος συλλήψεων για μίζες;

* Ο συλληφθείς, ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, είναι ο δεύτερος αξιωματικός μετά τον Κάντα που οδηγείται στον Κορυδαλλό.

* Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης είναι:

1. Εμπλοκή του περί ου ο λόγος στο μέρος που αφορά το σύστημα σκόπευσης των LEO 2.

2. Είχε αναφερθεί στον κατάλογο των «χρήσιμων πληρωμών» του μεγαλοβαρόνου Π. Ευσταθίου.

3. Ήταν, τελευταία, επίσημος εκπρόσωπος της REINMETALL WAFFE MUNITION Gmbh που πούλησε στην Ελλάδα 12.000 βλήματα για τα άρματα (650.000 ευρώ), με ποσοστό 1,3% που φαίνεται ότι δεν το εισέπραξε γιατί η σύμβαση έγινε διακρατική.

4. Υπήρξε στενός συνεργάτης του εισαγγελέα κ. Ν. Ζορμπά, όταν ήταν γ.γ. Εξοπλισμού, θεματοφύλακας της διαφάνειας των εξοπλισμών επί Κ. Καραμανλή.

***

Καλή αρχή…

* Ο κ. Καμμένος, με αφορμή το φιάσκο της προμήθειας των ελικοπτέρων ΝΗ-90, ανησυχών, ζήτησε να ενημερωθεί και για τα προβλήματα άλλων αγορασθέντων οπλικών συστημάτων, οπότε έφριξε.

* Έδωσε εντολή να προχωρήσει η αναθεώρηση του βενιζέλειου νόμου 3978/11 σε δύο βασικά σημεία.

* Στο πλαίσιο της διαδικασίας σύναψης σύμβασης προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού η αναθέτουσα αρχή υποχρεούται να συνάψει ταυτόχρονα με τη σύμβαση αυτή και σύμβαση «εν συνεχεία υποστήριξης» (follow on support-FOS) του προς προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού με τον ίδιο ή άλλο οικονομικό φορέα. Η «εν συνεχεία υποστήριξη» αφορά τη συντήρηση, τα ανταλλακτικά, την εκπαίδευση, τα πυρομαχικά, τον εκσυγχρονισμό, την παράταση διάρκειας ζωής και την αναβάθμιση του προς προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού.

* Καθορίζεται η ανάθεση αρμοδιοτήτων στα Γενικά Επιτελεία των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια διαδικασιών που απαιτούνται σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας και υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας, οι οποίες λόγω χρηματικού ύψους δεν εμπίπτουν στην οδηγία 2009/81 της ΕΚ, που σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 414.000 ευρώ.

* Με την πρώτη τροποποίηση επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στην υποστήριξη των στρατιωτικών εξοπλισμών και εξασφαλίζεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των οπλικών συστημάτων που θα προμηθευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις από εδώ και πέρα.

* Με τη δεύτερη τροποποίηση αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα συντήρησης και υποστήριξης των μέσων και συστημάτων των Ένοπλων Δυνάμεων με αποτέλεσμα την αύξηση της διαθεσιμότητάς τους και την πληρέστερη επιχειρησιακή τους εκμετάλλευση.

* Αντιλαμβάνεσθε τι «ωραία δουλειά» έκαναν οι Σημιτογιάννοι όταν ψώνιζαν «γουρούνια στο σακί».

***

Θεοδωράκης κατά Καμμένου

* Και παρέμβαση του επίτιμου Α/ΓΕΣ στρατηγού Φρ. Φράγκου στο τελευταίο επεισόδιο.

* Συνεχίζεται το σίριαλ των επιθέσεων Στ. Θεοδωράκη κατά Καμμένου επί παντός επιστητού.

* Τελευταίο εκβάν η περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της Θράκης. Ενοχλήθηκε ο αρχηγός του Ποταμιού. Για πατριδοκαπηλεία κατηγορεί ο Θεοδωράκης τον Καμμένο. Θεέ και Κύριε…

* Tην υπονόμευση εθνικής πολιτικής στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης αποδίδει ο Φράγκος στον Θεοδωράκη. Ο στρατηγός έχει εξαιρετική ευαισθησία στο θέμα, το γνωρίζει καλά και αρκετές ημέρες τον μήνα βρίσκεται στην περιοχή.

* Δεν κάνω μαθήματα, αλλά τα αφορώντα σε ακριτικές περιοχές πρέπει να μένουν εκτός πολιτικού ανταγωνισμού.

***

Προσοχή, κύριε υπουργέ… Σας ναρκοθετούν…

* Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος δεν διακρίνεται μόνο για τον εκρηκτικό πατριωτισμό του, την ευλάβειά του και το «αντιμιζικό» του μένος, αλλά και για τον αυθορμητισμό του. Μερικές φορές βιάζεται…

* Παραπληροφορημένος από βουλευτές συγκεκριμένης περιοχής, επιτίθεται μανιωδώς κατά παντός εμπλεκομένου στην προ τετραετίας ανάθεση καταστροφής ναρκών του ΓΕΣ, αποδίδοντας ευθύνες και αφήνοντας υποψίες εκεί που δεν υπάρχουν.

* Σημειώνω ότι η καταστροφή ανατέθηκε απευθείας στα ΕΑΣ (για να ρίξουν οβολούς στο ταμείο τους που ήταν άδειο) έναντι 4,5 εκατ. ευρώ. Τα ΕΑΣ στη συνέχεια έκαναν διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο εκκλήθηκαν 21 εταιρείες και συμμετείχαν τελικά 14. Η αναδειχθείσα ανάδοχος ελληνική έλαβε 600.000 ευρώ για την καταστροφή, σε σύμπραξη με πιστοποιημένη βουλγαρική, 1.200.000 ναρκών (0,5 ανά νάρκη). Ένα εκατομμύριο δόθηκαν για μεταφορικά κ.λπ.

* Αλλά γιατί φλυαρώ; Ο κ. υπουργός θα έπρεπε να κλείσει τα αυτιά του σε κάθε καλοθελητή και να ζητήσει ενημέρωση ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τα ΕΑΣ. Είμαι βέβαιος ότι ο διευθύνων σύμβουλος ναύαρχος Χρηστίδης θα του την παρείχε, καθαρή και χωρίς περικοκλάδες.

***

Απίστευτο…

* Το γεγονός ότι η Τουρκία έβαλε εμπρός την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανησύχησε το ΓΕΕΘΑ, γράφει εβδομαδιαία εφημερίδα. Φοβούνται μήπως οι Τούρκοι ακολουθήσουν την ιρανική συνταγή και προχωρήσουν σε πυρηνικά όπλα, αφού κανείς δεν θα τους ενοχλήσει μια και ανήκουν στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο.

* Θα εκάγχαζα αν δεν ήμουν ολίγον ευγενής. Κοιτάξτε, κύριοι του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ, να επιτύχετε μια στοιχειώδη ισορροπία στα συμβατικά όπλα, στη διαθεσιμότητα των μέσων και μετά ανησυχήστε… Αν κάποιον τον «καθαρίζεις με ένα κυνηγετικό, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις άρμα…».

***

Καλά χαμπέρια…

* Ότι οι επίσημες αρχές το κάνουν «γαργάρα», ακολουθώντας την τακτική της στρουθοκαμήλου, το μαθαίνουμε από τον ξένο Τύπο.

* Στο έγκυρο περιοδικό «DEFENSE NEWS» διαβάζουμε ότι η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε να επιταχύνει την κατασκευή ενός μαχητικού αεροπλάνου, εγχώριας παραγωγής.

* «Η πολιτική μας στην παραγωγή οπλικών συστημάτων είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης συμμετοχής της Τουρκίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών. «Με το δικό μας μαχητικό προτιθέμεθα να αντικαταστήσουμε τα F-16», πρόσθεσε.

* Μεγάλος αριθμός ξένων κατασκευαστών έσπευσαν, ζητώντας συμμετοχή στο πρόγραμμα. Υπόψη ότι καμιά προσφορά δεν γίνεται δεκτή αν η τουρκική συμμετοχή δεν είναι πάνω από 50%. Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε σοφά ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου στην προμήθεια των ελικοπτέρων ΝΗ-90. Απαίτησε, χτυπώντας το χέρι του στους Γάλλους, το φοβερό ποσοστό 1,73% μπροστά στους έκπληκτους έλληνες κατασκευαστές που περίμεναν… αντίδωρο. (Είναι η υπόθεση για την οποία κραυγάζει ο Καμμένος).

* Προσθέτω ότι η Τουρκία έχει, ήδη, ενταχθεί στο πρόγραμμα μαχητικών F-35 των ΗΠΑ.

* Όχι, δεν ρωτάω ποια είναι η διαθεσιμότητα των ελληνικών ιπτάμενων μέσων Στρατού και Αεροπορίας… Ζήτω το έθνος…


Σχολιάστε εδώ