Κατεβαίνει στο… γήπεδο ο Μεϊμαράκης!

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι ο κύκλος του Αντ. Σαμαρά έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα και ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία πρέπει μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την άποψή του αυτή την είχε εκφράσει και στον ίδιο τον κ. Σαμαρά, στη συνάντηση που είχαν (ήταν και η τελευταία) λίγες ημέρες μετά τις εκλογές. Αν θέλεις να βοηθήσεις την παράταξη και να προστατεύσεις την υστεροφημία σου, πρέπει να αποχωρήσεις», λέγεται ότι του είπε, αλλά εισέπραξε το κατηγορηματικό «όχι» του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής, ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει εκδηλώσει οποιαδήποτε επιθυμία ή φιλοδοξία για την επόμενη ημέρα, στελέχη ωστόσο που συνομιλούν μαζί του λένε ότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή να κάνει τη… μεγάλη κίνηση.

Να μπει δηλαδή στη διεκδίκηση της αρχηγίας. Με μακρά θητεία στο κόμμα, με κεντρικούς ρόλους την τελευταία 25ετία, ο κ. Μεϊμαράκης έχει ισχυρά ερείσματα και υψηλό βαθμό αποδοχής στα οργανωμένα στελέχη αλλά και στους ψηφοφόρους.

Ως πρόεδρος της Βουλής ενίσχυσε τους δεσμούς του με τους (τότε) βουλευτές της παράταξης, ενώ η αποστασιοποίησή του από το σύστημα Σαμαρά έχει αυξήσει τη δημοφιλία του στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ