Θέλουν Κούπερ και του χρόνου

Ανεξάρτητα, όμως, από το ντεμπούτο των δύο Αμερικανών, στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει απόφαση να επιδιώξουν την παραμονή του πρώτου και την επόμενη σεζόν. Ο Κούπερ δεσμεύεται από την Ενισέι με συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά οι «πράσινοι» μετάνιωσαν που τον άφησαν να χαθεί πριν από έναν χρόνο και σχεδιάζουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για την απόκτηση του νεαρού Αμερικανού με ελεύθερη μεταγραφή. Ποντάρουν πολλά στη δυνατότητα του Κούπερ να δημιουργεί και να μοιράζει ασίστ. Στοιχεία που λείπουν από τους υπόλοιπους περιφερειακούς του «τριφυλλιού». Γι’ αυτό θέλουν να κρατήσουν τον Κούπερ και να τον δέσουν τόσο με τους πιτσιρικάδες που έρχονται από πίσω, όσο και με τον Νίκο Παππά. Ο τελευταίος προορίζεται για ηγέτης της επόμενης μέρας τόσο από τους ανθρώπους της ΚΑΕ όσο και από τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι τον φιλοξένησαν σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή τους. Ενδεχόμενη απόκτηση του Κούπερ, πάντως, περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες για επιστροφή του Νικ Καλάθη διότι πρόκειται για δύο παίκτες με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά και με έναν τρόπο παιχνιδιού που μοιάζει πολύ.

***

Μάχη τριών ομάδων για… δύο εισιτήρια!

Επιστολή στην Ευρωλίγκα έστειλε ο Άρης με εντολή του Νίκου Λάσκαρη και, μάλιστα, οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ξόφλησαν κάποια χρέη που είχαν απέναντι στη διοργανώτρια αρχή. Ξέρουν, βέβαια, οι άνθρωποι του Άρη ότι στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κενή θέση.

Αλλά με τις ενέργειές τους φώναξαν «παρών» επειδή θέλουν να διασφαλίσουν την παρουσία τους στο Γιούροκαπ. Τον ίδιο στόχο έχουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά, όπως ακούγεται, η χώρα μας μπορεί να στείλει μόνο δύο εκπροσώπους και στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Γίνονται, πάντως, κάποιες ενέργειες από την ΕΟΚ για να εξασφαλίσει η Ελλάδα και τρίτη θέση στο Γιούροκαπ. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, αλλά θεωρείται πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί μια φόρμουλα διότι η διοργανώτρια του θεσμού θέλει να κρατήσει κοντά της συλλόγους με κόσμο, που δέχονται παράλληλα και το πρέσινγκ της ΦΙΜΠΑ. Πονοκέφαλος στην ΑΕΚ για τον Μπονσού. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος σέντερ της Α1, ο Ποπς Μενσά – Μπονσού ξέμεινε από «βενζίνη». Κόντρα στον ΑΓΟ Ρεθύμνου, εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά και στην πρεμιέρα των πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη, ο Βρετανός εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του. Οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόστηκαν πάνω του, τον εξουδετέρωσαν και έτσι η ΑΕΚ γνώρισε δύο απρόσμενες ήττες που τη φρέναραν από τη διεκδίκηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια και ουσιαστικά την έφεραν αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού από τα πλέι οφ.


Σχολιάστε εδώ