Ζητάνε και τα ρέστα οι Αλβανοί…

Τα Τίρανα ξεχνούν ότι στη συμφωνία του 2009 είχαν δεχθεί την οριοθέτηση με τη μέθοδο της μέσης γραμμής, μετά όμως άλλαξαν στάση -με… τουρκική επίνευση- και θεωρούν ότι τα Διαπόντια Νησιά της Κέρκυρας δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, ακολουθώντας την τακτική της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης από την απάντηση που θα δώσει ο υπουργός Εξωτερικών στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, με την οποία θέτει το κρίσιμο αυτό θέμα.

—–

Νέα φουρνιά στελεχών στη ΝΔ

Ο 39χρονος Γ. Στασινός, ο οποίος ηγείται τα τελευταία χρόνια της γαλάζιας ΔΚΜ και είναι στενός φίλος και συνοδοιπόρος του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, εκλέχθηκε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στις εκλογές που έγιναν, καταφέρνοντας να συσπειρώσει στο πρόσωπό του την πλειοψηφία των εκλεγμένων στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΕΕ.

Ο γραμματέας της ΝΔ δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι επί των ημερών του η Κεντροδεξιά κέρδισε τα δύο μεγαλύτερα Επιμελητήρια της χώρας με ανθρώπους της δικής του γενιάς, με τους οποίους έχει στενούς δεσμούς, αφού και στο Οικονομικό Επιμελητήριο από το 2014 είναι επικεφαλής ο επίσης 39χρονος οικονομολόγος Κ. Κόλλιας.

Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, να σημειώσουμε πως στη ΝΔ σχηματίζεται ήδη μια νέα φουρνιά στελεχών με αναφορές στη νεολαία, η οποία, σε αντίθεση με το παρελθόν, έχει φροντίσει να κάνει πρώτα το άνοιγμά της στην κοινωνία πριν διεκδικήσει τον δικό της χώρο στο πολιτικό σκηνικό.


Σχολιάστε εδώ