Δεν πάει να σφυρίζει ο Σπίρτζης…

***

Πολύ ακριβός ο λογαριασμός…

Η Τράπεζα Πειραιώς προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Και αυτή είναι η μόνιμη συνταγή που ακολουθεί ο πρόεδρός της Μιχάλης Σάλλας. Κοιτάζει μόνο μπροστά. Το επενδυτικό σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η Τράπεζα προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα χρειασθεί 107 δισεκατομμύρια ευρώ.

***

Επέστρεψαν από το παράθυρο

Την ώρα που η ανεργία έχει εκτοξευτεί και ο εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση επιβίωσης! Κύριε αντιπρόεδρε της κυβέρνησης και υπεύθυνε του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, μήπως γνωρίζετε πόσοι από τους πρόσφατα αποχωρήσαντες από τις συστημικές τράπεζες, είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε συμμετοχής σε προγράμματα εθελουσίων εξόδων, επέστρεψαν από το «παράθυρο» σε θέσεις Συμβούλων Διοικήσεως και Ειδικών Συνεργατών; Κύριε Δραγασάκη, με τι είδους διαδικασίες προσλήφθηκαν; Ποιο το ύψος των μισθών τους; Απολαμβάνουν και επιπλέον παροχές; Από ποιους ελέγχονται και με ποια κοινά αποδεκτά μέτρα – σταθμά;

***

>Γιατί δεν έχουν ακόμα διαψευστεί από επίσημα χείλη; Αληθεύουν, ναι ή όχι, οι καταγγελίες του προέδρου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) κ. Γεωργακόπουλου πως από τότε που δραστηριοποιήθηκε η ΣΕΠ (Cosco) το κόστος του εισαγωγικού και εξαγωγικού κοντέινερ
αυξήθηκε κατά 30%;

>Επιτέλους, υπάρχει πολιτική βούληση προκειμένου να γίνει διαχειριστικός έλεγχος ή όλες οι καταγγελίες ήταν μια αναλαμπή μέχρι να γίνετε κυβέρνηση; Θα περιμέναμε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να έχει το θάρρος να κατονομάσει όλους τους διορισμένους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίοι ευθύνονται για την καταστροφή
της αγροτοβιομηχανίας.

>Μεγάλο αγώνα δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να κρατηθεί η χώρα όρθια κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όμως υπάρχουν τα πολιτικά στελέχη εκείνα που δεν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσφορία. Βαρύ είναι το κλίμα στο οικονομικό επιτελείο. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τις παρασκηνιακές κινήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος ετοιμάζει ηρωική έξοδο και για τον λόγο αυτό κάνει δηλώσεις περί ανατροπής της κυβέρνησης έως τον Ιανουάριο ή μη υπογραφής μέτρων από τη μεριά του.

>Και μια και μιλάμε για υπονόμευση, μαθαίνουμε πως σε εξπέρ εξελίσσεται στενός συνεργάτης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος έχει άκρες και ιστορία στα ΜΜΕ. Άκρες μέσω του αδελφού και του πρώην διευθυντή του. Ο εν λόγω κύριος ελέγχεται για πλήθος παλαιοτέρων δουλειών του με γνωστή εταιρεία.

>Σε ιδιότυπο αντάρτικο μαθαίνουμε πως κατεβαίνουν δεκάδες δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται να παραχωρήσουν τα αποθεματικά των δήμων τους. Το ερώτημα είναι από πού παίρνουν γραμμή όλοι αυτοί αλλά και ποιος τους καλύπτει νομικά. Γιατί, κακά τα ψέματα, λέγεται ότι συγκεκριμένο κέντρο μοιράζει non paper με νομικές συμβουλές ως προς τι πρέπει να πράξουν οι τοπικοί άρχοντες.

>Τι ξέρουν ο Χρήστος Ροζάκης και ο γάλλος λομπίστας για την εταιρεία Thomson; Διακινούνται, λέει, βαλίτσες εγγράφων και για το πώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε σε θέση κατηγορούμενου με τον Κώστα Σημίτη απέναντί του.

>Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για μεγάλη πολυεθνική των αναψυκτικών, καθώς έρχονται πολλές και… υψηλές απολύσεις.

>Δεν παραιτείται ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρης Κυριτσάκης παρά τις προσπάθειες κυβερνητικών κύκλων. Ο τελευταίος έχει ως όπλο για την παραμονή του στην ανεξάρτητη αρχή τη γνωστή υπόθεση των εργολάβων που κατηγορούνται για κακούργημα.

>Αλήθεια, εντύπωση δεν σας προκαλεί η τόσο αναιμική αντίδραση του ομίλου Μπόμπολα μετά την προσαγωγή του Λεωνίδα Μπόμπολα για χρέη; Κάποιοι εκεί στο Μαξίμου, που θέλουν να φαίνονται και ως προεδρικοί, καλό θα ήταν να προσέχουν.


Σχολιάστε εδώ