Αποστολικά και… άλλα

* Η Ραχήλ Μακρή με τόσο δάκρυ που ρίχνει έγινε Ραχήλ… Δακρύ…

* Καλά, κύριε Βρούτση, μην τρελαθούμε κιόλας με τις δικές σας «κόκκινες γραμμές». Δεν τις βάλατε εσείς, σας τις έβαλαν οι δανειστές, όταν και όπως γουστάριζαν. Δεν χρειάζεται να κάνετε τον ελαιοχρωματιστή, γιατί αυτό το επάγγελμα δεν σας πηγαίνει…

* Το σύνδρομο «όλα καλά τα κάνουμε» των προηγούμενων κυβερνήσεων κατατρώει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

* Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι μια οικογένεια, λογικό είναι να υπάρχει οικογενειοκρατία…

* Αφού δεν μπορούμε να τους σώσουμε, ας τους μαστουρώσουμε. Είναι μια άποψη εποχής. Μόνο που οι εποχές αλλάζουν…

* Η Ντόρα πήρε φόρα… φόρα κατηφόρα… κι ο Θεός ο ίδιος δεν τη σταματά. Άμα πάρεις τον κατήφορο, κλάφ’ τα, Χαράλαμπέ μου.

* Αν αυτός ο βλαχομπαρόκ ο Φίλης, ο αθεράπευτα αντιχριστιανός, νομίζει ότι με τις απόψεις του δημιουργεί αριστερή ρητορεία και οπαδική υπόσταση, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Αγία Βαρβάρα δεν συμβολίζει μόνο το χριστιανικό αίσθημα αλλά και την ελπίδα για καλύτερη ζωή. Ας μην πυροβολεί ο τύπος την Αγία του Πυροβολικού και τον κόσμο που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα θαύματα. Γιατί αν περιμένει από τον Φίλη να δει καλύτερες μέρες, δεν υπάρχει ελπίς.

* Δεν μπορώ να μη συγχαρώ δημόσια τον φίλο μου Χαράλαμπο Αβραάμ, γιο του καλού μου φίλου Χρήστου Αβραάμ, που τον πήραν πρώτο ανάμεσα σε 600 φοιτητές παγκοσμίως στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Ο Χαράλαμπος, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, θα κάνει μεταπτυχιακό στα ενεργειακά. Τα καλύτερα στη ζωή του.

* Θα μας τρελάνουν οι Γιωργάκηδες. Δεν έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα ο Τζέφρι… Περνούσε απέξω και είδε φως και μπήκε. Και αφού μπήκε, έμεινε. Ρε, ουστ. Θα μας τρελάνετε…

* Κουλουβάχατα. Τα ‘χαμε χύμα, έγιναν τσουβαλάτα, άντε με το καλό και στα επόμενα Μνημόνια.

* Το ανέκδοτο το είπε ο Στουρνάρας. Συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση, τόσο αρμονικά που τα φάλτσα τα ακούνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους φαλτσαδόρους.

* Ρε Σταυράκο, ρε Ποταμίσιοι… Το βίντεο που δείχνει τις γερμανικές φωτογραφίες στο μετρό σάς ενόχλησε αντί να σας ενοχλήσουν τα όσα βάρβαρα διέπραξαν οι φασίστες στη χώρα μας. Βρε ουστ από εδώ… Αλήθεια, δεν κοκκινίζετε λίγο;

* Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

* Όλα τα είχαμε, ο πόλεμος στα Σκόπια μας έλειπε… Ελπίζω να το καταλάβει νωρίς ο Νίκος Κοτζιάς και να πράξει τα δέοντα.

* Αυτή η BMW είναι αντιπροεδρική. Τη θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου χρησιμοποιεί ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης. Ουδέν μεμπτόν για το σήμερα… για το τότε έγκλημα… Τι κρίμα, Θεέ μου, να βλέπεις τέτοια κατάντια.

* Ο Θεός δεν δίνει δύναμη, αγαπητέ Αλέξη Μητρόπουλε, για να ψηφίζεις τα Μνημόνια. Οι θεσούλες σας σας δίνουν δύναμη. Καλό κουράγιο, Αλέξη μου.

* Μόνο μια ερώτηση στην ασθενική μνήμη Σημίτη. Γιατί δεν κατέβηκε γραμματέας ο Άκης στο Συνέδριο του 1999. Γιατί δεν έγινε τότε η κομματική διαρχία… Η ασθενική μνήμη γίνεται ασθένεια, αν κάποιοι δεν οξύνουν τη μνήμη τους. Αλήθεια, από πότε τα ελικόπτερα πέφτουν λόγω του ότι πετούν πολλές ώρες; Μήπως ρώτησες ποτέ να μάθεις πόσες ώρες πετούν και δεν έχει πέσει κανένα; Είπαμε να σε ξεχάσουμε, να σε αγνοήσουμε, μα δεν μας αφήνεις. Ο καταλληλότερος ξεχασιάρης.

* Κάποτε ο Αντρέας μάς είχε πει ότι η πιο γλυκιά πόρνη είναι η εξουσία. Βλέποντας την κατάντια και το γλείψιμο κάποιων αριστερών του κινήματος τότε, λες και βλέπεις το ίδιο έργο σήμερα με άλλες μούρες πρωταγωνιστές.

* Από ό,τι μαθαίνω, η Ζωή, πηγαίνοντας στην Κόκκινη Πλατεία, έφερε λίγο χρώμα για να φρεσκάρει ο πρωθυπουργός τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

* Αντρέα, τα έμαθες τα νέα; Χαμός γίνεται με τους επίγονους του Βαγγέλη…

* Όταν κάποιοι πιστεύουν ότι η λύση είναι ο Άδωνης, τότε η Αγία Βαρβάρα είναι όντως η ελπίδα μας.

Ιούδας

* Η συμφωνία φέρνει ασυμφωνία στη γαλάζια παράταξη. Μπαίνουν βγαίνουν και βγαίνουν μπαίνουν. Χαμός του χαμού σε λίγο καιρό.

Των Δώδεκα Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ