Αν νομίζετε, κ. Φίλη, ότι γίνεται… «εμπόριο λειψάνων αγίων», πείτε στον κόσμο που συμμετέχει ότι δεν θέλετε να σας ψηφίζει

– Βγαίνω από τη συνάντηση με μεγαλύτερη πνευματικότητα και πιο καθαρή ψυχή!

Ελπίζω, Νίκο, να μη σε διαγράψει ο συνονόματός σου με την κατηγορία ότι σπέρνεις καινά δαιμόνια στον ΣΥΡΙΖΑ και χαλάς την… πιάτσα.

Δεν αποκλείεται ο Νίκος Φίλης να προτείνει τη… διαγραφή και του Αλέξη Τσίπρα επειδή πήγε στο Άγιο Όρος τον Αύγουστο του 2014, όπου επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου, στον οποίο φυλάσσεται η εικόνα της Παναγιάς «Άξιον Εστί», και ζήτησε από τον πρωτοεπιστάτη π. Συμεών Διονυσιάτη να μείνει για λίγα λεπτά μόνος με την ιερή εικόνα, αλλά και για τις συχνές συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Μία από αυτές, μάλιστα, ήταν και η μεταμεσονύκτια επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή την παραμονή του ταξιδιού του στη Ρωσία, ύστερα από πρόσκληση του Πούτιν, όπου συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο Βʼ.

Δεν αρνείται κανείς, θα ήταν φασισμός αν συνέβαινε το αντίθετο, στον κ. Φίλη το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του και να διαφωνεί με τις λιτανείες και την περιφορά των σκηνωμάτων αγίων. Υπάρχει όμως ένας κόσμος, χιλιάδες, εκατομμύρια, που έχει αντίθετη άποψη. Θα πρέπει να ζητήσουν την άδειά του οι χιλιάδες που κατακλύζουν την πλατεία του Αγίου Μάρκου στο Βατικανό για να δουν τον Πάπα και να τους ευλογήσει;

Θα περίμενε, πάντως, κανείς από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την καταγγελία του περί «εμπορίου λειψάνων», να δήλωνε προς τον ελληνικό λαό ότι δεν θέλουν να τους ψηφίζουν όλοι αυτοί που συνωστίζονται σε τέτοιες εκδηλώσεις και πηγαίνουν στις εκκλησίες. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τέτοιους ψηφοφόρους.

Αυτό δεν θα ήταν πιο έντιμο, Νίκο Φίλη;

Δεν μπορεί να θέλεις την ψήφο του πολίτη και την ίδια στιγμή να σιχτιρίζεις τα «πιστεύω» του.


Σχολιάστε εδώ