Τζάμπα θέλουν να τα πάρουν…

***

>Μικρή χαραμάδα υπάρχει από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης ώστε και οι συνταξιούχοι να μη θιγούν και να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία με την ΕΕ. Αυτό που διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά είναι να υπάρξει μέριμνα για τη μη καταβολή 13ης σύνταξης σε πιο ενεργές ηλικιακά ομάδες καθώς και για να παραμείνει ως έχει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές δίχως τις ανατροπές που είχαν συμφωνηθεί.

>Στα εργασιακά, σημαντικό είναι να διαφανεί πού ακριβώς θα υπάρξει εφαρμογή των ευρωπαϊκών δεδομένων, αν και ο όρος ομαδικές απολύσεις δεν φαίνεται να υπάρχει στο λεξιλόγιο των εταίρων μας, που δείχνουν διάθεση για μια καλύτερη συμφωνία και συνεννόηση σε σχέση με ό,τι συνέβη παλιότερα.

>Πηγές του «Π» από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει συχνή επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ δείχνει διατεθειμένος να μη βουλιάξει η όλη συζήτηση τη Δευτέρα στο Eurogroup. Κομβικό σημείο που άλλαξε τη ροή των πραγμάτων, όπως μας είπαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ήταν ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αδειάσει τον Γιάνη Βαρουφάκη και να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

>Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με το περίφημο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ. Κύκλοι των Βρυξελλών διαμηνύουν στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη πως η διαχείριση του προγράμματος θα γίνει κεντρικά από τις Βρυξέλλες, όμως ο υπουργός διαφωνεί. Και καλά κάνει, καθώς δεν είναι δυνατό οι χαρτογιακάδες να κινούν κατά το δοκούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα πάνε σε ελληνικές επιχειρήσεις.

>Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομίας βρίσκεται σε κομβικό σημείο ως προς τις σχέσεις του με το υπόλοιπο οικονομικό και κυβερνητικό επιτελείο. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν μιλάνε για μοναχική πορεία, καθώς στις κρίσιμες συσκέψεις δεν καλείται, αν και όλοι αναγνωρίζουν το κύρος του. Ήδη δόθηκε εντολή από το Μαξίμου στον χανιώτη πολιτικό να επισπεύσει πολλές από τις δράσεις του, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι πως υπάρχει βραδυπορία σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό σκέλος.

>Η Κοινωνία της Πληροφορίας κατακύρωσε στην ένωση εταιρειών ΟΤΕ – Byte – Satways την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή Υπηρεσία Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς» για λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η αξία του έργου κυμαίνεται από 7.195.779,28 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και μη συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης, έως 9.545.480,77 ευρώ. Να πούμε πως ο ΟΤΕ είχε επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης στις αρχές Φεβρουαρίου, με συμμετοχή και της γερμανικής μητρικής και πλειοψηφούσας σε μετοχές Deutsche Telekom.

>Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) προκηρύσσει διαγωνισμό για το υποέργο «Δημιουργία κέντρου δεδομένων για τα δημόσια νοσοκομεία», στο πλαίσιο της πράξης «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο εθνικό ακαδημαϊκό δίκτυο ΕΔΕΤ, για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και τη βιολογία σε νεφοϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)», με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.756.888 ευρώ, με προθεσμία προσφορών έως 10/6/15.

>Ο Δημήτρης Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex ΑΕ και Senior Vice President of Bic – Worldwide Industrial & R&D Director Ξυριστικών του Ομίλου Bic, ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ Manager of the Year 2014, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

>Τη διαφημιστική προβολή του ΕΟΤ, μέσω του web portal MSN, στις αγορές της Αγγλίας και της Ολλανδίας, έναντι ποσού 100.000 ευρώ, ενέκρινε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, που παραμένει στη θέση του παρότι είναι Νεοδημοκράτης.


Σχολιάστε εδώ