Στα ενδότερα των ομάδων

*Σε ανάλογες κινήσεις ενδέχεται να προχωρήσει και ο Λεβαδειακός! Είτε με στόχο την ομάδα του Ιονίου είτε με απευθείας επίθεση στη Βέροια, η οποία έμπλεξε σε περιπέτειες έπειτα από την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα για τον Γιώργο Λαναρή.

*Στον μέχρι πρόσφατα γενικό αρχηγό της «βασίλισσας» απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι έτσι ζει την οικογένειά του. Ο Γιώργος Ανδρεάδης δέχθηκε τον ισχυρισμό του Λαναρή, αλλά του εξήγησε πως δεν μπορούσε να προσπεράσει τις ένορκες καταθέσεις από πρώην παίκτες και προπονητές της ίδιας ομάδας.

*Η ποινή στον άλλοτε παίκτη της Βέροιας ερμηνεύθηκε από νομικούς κύκλους ως αποδοχή της χειραγώγησης του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό, άλλωστε, δόθηκε από τον ειδικό ανακριτή ο φάκελος της υπόθεσης στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Παναγιώτη Πετρόπουλο, προκειμένου να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις.

*Δημιουργείται, βέβαια, ένα πρόβλημα, διότι εκτός από τη Βέροια κινδυνεύει να μπλέξει και ο Ολυμπιακός. Οπότε μπορεί να μην τρέξει άμεσα η υπόθεση, ώστε να επικυρωθεί πρώτα η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί στη συνεδρίαση του ΔΣ την προσεχή Τετάρτη!

*«Επικύρωση βαθμολογίας (ολική ή μερική) κανονικής περιόδου πρωταθλήματος», αναφέρει η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Αν γίνει ολική επικύρωση, αυτόματα τα πράγματα θα μπερδευτούν πολύ, διότι όλα ενδέχεται να κριθούν στις αίθουσες των πειθαρχικών επιτροπών.

*Καταγγελία για τη Βέροια μπορεί να γίνει και μετά την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής. Κάποιες ομάδες, λοιπόν, περιμένουν να δουν πού θα κάτσει η μπίλια έπειτα από το πέσιμο της αυλαίας, για να μη χρεωθούν κάποια πρόωρη προσφυγή στη δικαιοσύνη δίχως να έχουν έννομο συμφέρον.

*Σε περίπτωση που τιμωρηθεί η Βέροια από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με ποινή υποβιβασμού, τότε τρία είναι τα ενδεχόμενα. Το καθένα συγκεντρώνει τις δικές του πιθανότητες στην επόμενη μέρα του πλέον αναξιόπιστου επαγγελματικού πρωταθλήματος από το 1979.

*Ποια είναι τα σενάρια; 1) Αν δεν έχει επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας της Λίγκας, παραμένει στην κατηγορία ο 15ος της τελικής κατάταξης. 1) Αν καθυστερήσουν οι διαδικασίες, τη θέση της Βέροιας θα πάρει η τρίτη ομάδα των πλέι οφ της Football League. 3) Μπορεί ο βαθμολογικός πίνακας να επικυρωθεί υπό αίρεση ενδεχόμενης απόφασης πειθαρχικών επιτροπών για υποβιβασμό ομάδας.

*Ούτε την περίοδο του Ρομάν Βάλνερ δεν ζήσαμε τόσα δικαστικά θρίλερ. Ούτε, βέβαια, το καλοκαίρι του 2011, όταν βγήκε το πόρισμα της Πόπης Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι η σεζόν άρχισε τότε με τους χειρότερους οιωνούς επειδή υποβιβάστηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, με συνέπεια να προκληθεί γενικό μπάχαλο και να γίνουν οι κληρώσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων με ΠΑΕ Α και Β, λες και μιλούσαμε για ομάδες αίματος.

*Στη μάχη του υποβιβασμού, πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Λεβαδειακός του Γιάννη Κομπότη. «Η Ακρόπολη μπορεί να πέσει, ο Λεβαδειακός αποκλείεται, όσο βρίσκομαι εγώ στην ομάδα», είχε δηλώσει κάποτε ο μεγαλομέτοχος της βοιωτικής ΠΑΕ.

*Έκτοτε, βέβαια, η ομάδα της Λειβαδιάς υποβιβάστηκε μία φορά και άλλη μία σώθηκε επειδή προέκυψε το πρόβλημα με τον Βάλνερ, που έριξε τον Απόλλων Καλαμαριάς. Ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα για τον Λεβαδειακό.

*Οι παράγοντες των περισσότερων ομάδων επιθυμούν την παραμονή του Πανθρακικού στην κατηγορία. Στην ομάδα της Κομοτηνής έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι επειδή κρίθηκε ελλιπής ο φάκελος που κατέθεσε στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

*Σε απλά ελληνικά, ο Πανθρακικός θα γίνει ο πρώτος στόχος για υποβιβασμό την επόμενη σεζόν μια και το έμψυχο δυναμικό του θα
υστερεί έναντι των υπολοίπων ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Αντίθετα, ο Λεβαδειακός μπορεί να ρίξει χρήμα στο μεταγραφικό παζάρι διότι εξασφάλισε την άδεια έπειτα από την έφεσή του.

*Ντεζαβαντάζ για τους Βοιωτούς είναι και η απόφαση του ανακριτή, που απαγόρεψε στον Κομπότη να ασχολείται με το ποδόσφαιρο εξαιτίας της εμπλοκής του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμα και τα αποδυτήρια ταρακουνήθηκαν, αφού πέρασε στους ξένους παίκτες η εικόνα μιας ομάδας που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

*Αντίθετα, στον Ατρόμητο βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τις ένορκες καταθέσεις του Τάκη Φύσσα. Ο Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Αγγελόπουλος κατάφεραν και αθωώθηκαν επειδή γνώριζαν πώς ακριβώς έπρεπε να φερθούν και τα επιχειρήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα.

*Καταλυτικό ρόλο, βέβαια, έπαιξε η επιστολή του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο πορτογάλος τεχνικός διέψευσε τον Φύσσα και πρόσφερε την καλύτερη ασπίδα στον μέχρι πρότινος εργοδότη του.

*«Α) Ο κ. Φύσσας συνεχίζει να επιμένει σε ένα θέμα το οποίο ποτέ δεν συνέβη και το έχω ήδη καταδικάσει. Στην προσπάθειά του, αυτός συνεχίζει να ψεύδεται και να εμπλέκει πρόσωπα (Φερνάντο Σάντος, Ρικάρντο Σάντος) με τα οποία εγώ ποτέ δεν είχα καμία συζήτηση για ένα εξωπραγματικό θέμα, όπως τόνισα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σα Πίντο.

*«Β) Θα ήθελα να επαναλάβω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι ο μόνος υπεύθυνος για την ομάδα η οποία παίζει σε κάθε αγώνα και εγώ ποτέ δεν έδωσα σε κανέναν το δικαίωμα να με πιέσει ή να κάνει παρεμβάσεις στη δουλειά μου, κάτι το οποίο ποτέ δεν συνέβη στον συγκεκριμένο αγώνα ή κάποια άλλη φορά, όταν εγώ ήμουν επικεφαλής προπονητής, είτε από την διοίκηση της ομάδας, τον διευθυντή ή τον πρόεδρο του Ατρομήτου», πρόσθεσε ο άλλοτε προπονητής της περιστεριώτικης ομάδας.

*Έμεινε, βέβαια, αναπάντητο το ερώτημα για τους λόγους που υπέβαλε την παραίτησή του ο πορτογάλος τεχνικός. Αλλά ήταν προφανές ότι τόσο ο ανακριτής όσο και ο εισαγγελέας υπηρεσίας καλύφθηκαν απόλυτα από τα νομικά επιχειρήματα του Γιώργου Σπανού και του Γιάννη Αγγελόπουλου.

*Έπειτα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Φύσσας κινδυνεύει να μπλέξει σε σοβαρές περιπέτειες. Γι’ αυτό και προσπάθησαν όλοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να τον στηρίξουν, ενώ οι συνεντεύξεις του Φερνάντο Σάντος και του Ρικάρντο Σάντος αποτέλεσαν τις πρώτες κινήσεις για την υπεράσπιση του άλλοτε διεθνή αμυντικού, που δραστηριοποιείται τώρα ως αθλητικός διευθυντής του «τριφυλλιού».


Σχολιάστε εδώ