Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο νόμος, πάντως, κινδυνεύει να αποσυρθεί πριν καν εφαρμοστεί, παρά την προσπάθεια του υφυπουργού Αθλητισμού να πείσει πως «θα ισχύσει για όλους μέχρι κεραίας».

Από δύο πράγματα θα εξαρτηθεί το μέλλον του νόμου. Αρχικά από τη στάση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, που συγκάλεσαν την επιτροπή εκτάκτου ανάγκης και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ελληνικό ζήτημα, αφού υπάρχει διαφωνία για την τριετή θητεία των τακτικών δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές.

«Αποκλείεται να μας αποβάλλουν», τόνιζε σε όλους τους τόνους ο άλλοτε διεθνής διαιτητής και νυν κυβερνητικός βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.

Το επιχείρημά του είναι ότι δεν υπάρχουν στην ΕΠΟ οι παράγοντες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός διεθνή αποκλεισμού.

Άλλο είναι το βασικό πρόβλημα του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με το άρθρο 5, η ΕΠΟ έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τους τακτικούς δικαστές από τη λίστα της εισαγγελίας. Κάτι τέτοιο κρίνεται αντισυνταγματικό από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Την ίδια άποψη φέρεται να εξέφρασε με τη στάση της και η πρόεδρος της Βουλής. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «αποχή» από την ονομαστική ψηφοφορία για το συγκεκριμένο άρθρο και έβαλε φωτιές στον Κοντονή και το επιτελείο του.

Το κρυφό χαρτί

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, πάντως, ποντάρει πολλά στις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Ο Γιώργος Ανδρεάδης, που έχει αναλάβει την ανάκριση για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, προσπαθεί να δέσει τα στοιχεία, αν και μέχρι τώρα πέφτει σε τοίχο.

«Εμείς θέλουμε να σας βοηθήσουμε, να σας απελευθερώσουμε, για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας χωρίς να σας εκμεταλλεύονται κάποιοι», φέρεται να είπε ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς σε έναν από τους πέντε διαιτητές που πέρασαν από το γραφείο του.

«Δεν έχουμε κάτι να σας πούμε διότι δεν γνωρίζουμε κάτι», ήταν η απάντηση που εισέπραξε.

Στο περιβάλλον του Κοντονή, πάντως, ελπίζουν ότι μέσα από την ανάκριση μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα του νόμου. Διότι εάν αλλάξουν τα πρόσωπα που εγκλωβίζουν την ΕΠΟ στην πολιτική των τελευταίων ετών, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προετοιμάζεται για τον Ιούλιο θα διορθώσει άμεσα και όσα κενά δημιούργησε ο τελευταίος νόμος.


Σχολιάστε εδώ