Οριστικά στη Ράλλειο τα Δικαστήρια!

Το… σκηνικό που κατέληξε στην πολύ θετική αυτή εξέλιξη για την πόλη εκτυλίχθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κ. Κοσμάτο επισκέφθηκαν τα δικαστήρια στη Σκουζέ και διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν. Ο υπουργός δήλωσε πως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι τα δικαστήρια θα μεταφερθούν οπωσδήποτε σ’ άλλο κτίριο, αλλά σίγουρα όχι σ’ εκείνο της Θηβών, και πλέον το κτίριο της Ραλλείου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί και πρόταση των αρχών και των φορέων της πόλης.

Κατόπιν αυτών, ο γενικός γραμματέας Κ. Κοσμάτος μαζί με εμπειρογνώμονες, μηχανικούς, αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου και της Πολεοδομίας, τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Σταματογιάννη, τον γενικό γραμματέα του δήμου Γ. Ταταρόπουλο, επισκέφθηκαν το γιαπί της Ραλλείου και έκαναν αυτοψία.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης εντυπωσιάστηκε από τους χώρους και την αρχιτεκτονική του κτιρίου και αφού άκουσε τους μηχανικούς και τους τεχνικούς παράγοντες, που διαβεβαίωσαν ότι το κτίριο από στατική άποψη είναι σε άριστη κατάσταση, τόνισε ότι προβάλλει ως η ιδανικότερη λύση για να στεγάσει τα δικαστήρια του Πειραιά. Γι’ αυτό -όπως είπε- τις επόμενες μέρες το υπουργείο Δικαιοσύνης θα στείλει έγγραφο στον Δήμο Πειραιά, με το οποίο θα του γνωστοποιεί ότι το κτίριο είναι κατάλληλο για Δικαστικό Μέγαρο και θα πρέπει να υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ του δήμου και του υπουργείου, που θα καθορίζουν τον τρόπο συνεργασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είπε πως πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για την πόλη, δεδομένου ότι μπαίνει σε τροχιά αξιοποίησης ένα από τα κτίρια – «σκιάχτρα» του Πειραιά και λύνεται ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί 45 χρόνια την πόλη. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, τέλος, ανέφερε ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή λύση για τη στέγαση των Δικαστηρίων του Πειραιά.

***

Νέα προσπάθεια αποδόμησης του «Τζανείου»

Ύποπτο σχέδιο αποδόμησης του «Τζάνειου» Νοσοκομείου και περιορισμού των υπηρεσιών που παρέχει στους κατοίκους του Πειραιά και των νησιών βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π». Το σχέδιο αυτό έχει στόχο την αποψίλωση κάποιων κλινικών με απώτερο σκοπό να καταργηθούν, παρότι μέχρι τώρα εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, μετά τη μεθοδευμένη απαξίωση της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής, στην οποία είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν, τώρα επιχειρείται να γίνει το ίδιο και στη Γ’ Χειρουργική Κλινική. Οι επιμελητές που εργάζονται εκεί υπέβαλαν αιτήσεις για να μεταφερθούν σε άλλη χειρουργική κλινική και με το δεδομένο ότι στο τέλος του χρόνου συνταξιοδοτούνται οι υπόλοιποι, η κλινική θα μείνει μόνο με τον… διευθυντή και τους ειδικευόμενους και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και θα καταργηθεί.

***

Παρέα με τον Μπιν Λάντεν

Μια πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «Αιγηίς», με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου βιβλίου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τίτλο «Η οργή του Ισλάμ», το οποίο προλόγισαν ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας και ο πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ενώ συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, που τόνισε ότι ίσως είναι η ώρα να δημιουργηθεί επίσημο τζαμί στην Αθήνα. Εκείνο που τονίστηκε απ’ όλους τους ομιλητές, πάντως, ήταν το γεγονός ότι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ήταν από τους πρώτους που είχαν αναφερθεί στον ισλαμικό κίνδυνο που διατρέχει η Δύση από το 1992, δηλαδή εννιά χρόνια πριν από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, είχε δε συναντήσει σε ανύποπτη στιγμή στο Αφγανιστάν και τον Μπιν Λάντεν!

***

* Την Τετάρτη, στις 7 το βράδυ, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, στη μαρίνα Ζέας, το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά Κανάλι 1 διοργανώνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 28 χρόνων λειτουργίας του αλλά και 28 χρόνων ελεύθερης ραδιοφωνίας. Να θυμίσουμε ότι ο δημοτικός ραδιοσταθμός του Πειραιά «βγήκε στον αέρα» για πρώτη φορά στις αρχές Ιουνίου του 1987, επί δημαρχίας Ανδριανόπουλου, μαζί με τον Αθήνα 9,84 και το Ράδιο 100 της Θεσσαλονίκης. Στα 28 χρόνια της παρουσίας του στα FM έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες και έχει δώσει δείγματα ποιότητας και σταθερότητας, ενώ από το στούντιό του έχουν περάσει οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού κ.λπ. Με βάση αυτά τα εχέγγυα και την ιστορία που… κουβαλάει, το Κανάλι 1 βάζει τώρα πλώρη για μια νέα πορεία, τοποθετώντας πολύ ψηλά τον πήχη της ενημέρωσης, της ποιότητας και της ψυχαγωγίας.

* Αρκετοί περαστικοί Πειραιώτες έσπευσαν να χαιρετίσουν τον δήμαρχο Γ. Μώραλη, ενώ πήγαινε πεζός από το δημαρχείο στο γιαπί της Ραλλείου. Μια κυρία, μάλιστα, στη Δραγάτση, του έκανε παράπονα γιατί ο συγκεκριμένος πεζόδρομος έχει μετατραπεί σε… πάρκινγκ από κάποιους οδηγούς που, όπως φαίνεται, δεν σέβονται τίποτα. Ο δήμαρχος της είπε πως από τη στιγμή που δεν έχει Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να αστυνομεύει τον χώρο. «Αν δεν αποκτήσουμε εμείς οι ίδιοι συνείδηση, μην περιμένουμε να αλλάξουν αυτά τα πράγματα», κατέληξε ο δήμαρχος.

* Έχει… χαθεί τελευταία από τον Πειραιά ο Γιάννης Καρδαράς, επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος με τις παρατάξεις που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (ή ο ΣΥΝ παλαιότερα) στον δήμο. Όπως μάθαμε, έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου στο Μαξίμου και είναι στο επιτελείο των πολιτικών αναλυτών του πρωθυπουργού!

* Έρμαιο των κυκλωμάτων που έχουν δημιουργήσει λιμενικοί και τουριστικοί επιχειρηματίες είναι το λιμάνι, με αποτέλεσμα, τώρα που έχει αρχίσει η κίνηση με τα κρουαζιερόπλοια, κάποιοι να κάνουν… πάρτι, καταπατώντας νόμους και κανόνες, με τον λιμενάρχη να κάνει τον… Γερμανό και τον υπουργό Θόδωρο Δρίτσα να μη γνωρίζει τίποτα. Όλο το… παιχνίδι γίνεται από το 10ο Λιμενικό Φυλάκιο, που έχει την ευθύνη του χώρου που αποβιβάζονται οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια. Εκεί κάποιοι λιμενικοί αφήνουν παράνομα τα πούλμαν συγκεκριμένης εταιρείας να μπαίνουν στον χώρο και να… φορτώνουν τουρίστες, ενώ όποιον άλλον μπει, είτε έχει ταξί είτε μισθωμένο όχημα, τον «γράφουν»! Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον λιμενάρχη Πειραιά. Ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, που διακρίνεται για την ακεραιότητα και το θάρρος του, πρέπει να παρέμβει.

* Σοβαρότατη καταγγελία έκανε στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος. Αναφέρθηκε στην κατασκευή του γηπέδου «Παναγιώτης Σαλπέας» και αποκάλυψε ότι υπάρχει μεγάλη υπερκοστολόγηση του έργου ως προς τη μελέτη που ετοίμασε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου! Όπως είπε, η υπερκοστολόγηση, που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, έγινε από τους υπαλλήλους του δήμου ή της περιφέρειας κατόπιν παρέμβασης σημαίνοντος πολιτικού προσώπου της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ή της περιφέρειας.

* Ένα ξεχωριστό βιβλίο για την αντιμετώπιση των περιθωριοποιημένων παιδιών με βάση την πειθώ, τη λογική και πάνω απ’ όλα τη σωστή και ελεγχόμενη αγάπη κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τις εκδόσεις Αγαθός Λόγος. Πρόκειται για το βιβλίο «A LOOK AT THE REJECTED CHILD», που είναι γραμμένο στα αγγλικά και συγγραφέας του είναι ο πολύ γνωστός και αγαπητός αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Πειραιά Χρυσόστομος Καράμπελας. Είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, ιδιαίτερα στην εποχή μας που το bullying κάνει… θραύση και το γεγονός ότι γράφτηκε στα αγγλικά του δίνει τη δυνατότητα να κάνει και διεθνή… καριέρα.


Σχολιάστε εδώ