Οι εφοπλιστές σαμποτάρουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας!

Είναι χαρακτηριστικό πως παρότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης τη μετονόμασε σε Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας και πάλι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές, τις οποίες θα παρακολουθήσουν 1.000 σύνεδροι, Επίτροποι της ΕΕ και πλήθος εταιρειών και φορέων.

Σημειώνεται ότι η ημέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο και σε διαφορετικό λιμάνι της ΕΕ και φέτος χάρη στη Δαμανάκη και τον Ανωμερίτη την πήραμε στον Πειραιά, ο οποίος έτσι γίνεται κέντρο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Αυτό οδήγησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε ρήξη με τον Δήμο Πειραιά, που είναι ο επίσημος διοργανωτής με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον ΟΛΠ και φυσικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μώραλης, ο Μαρινάκης και ο Π. Κόκκαλης, που είναι και συντονιστές, πνέουν μένεα για την ακραία αυτή απόφαση των «εθνικιστών» εφοπλιστών, που προσβάλει τον Πειραιά και θέτει εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς και σε σύγκρουση την ελληνική ναυτιλία. «Η μεγαλομανία είναι διαφορετικό πράγμα από τη μεγαλοσύνη και τη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας», παρατηρούν ψύχραιμοι ναυτιλιακοί παράγοντες της Μιαούλη, που βλέπουν σύγκρουση και κινδύνους για τα προνόμια που δίνει το ελληνικό κράτος στους εφοπλιστές διαχρονικά, αν εξ’ αυτού του λόγου πάρει «ανάποδα» με σκληρούς τρόπους το κατεστημένο των Βρυξελλών.

Μας έχουν που μας έχουν στην μπούκα, λόγω του ότι μας θεωρούν στην ουσία οφσόρ χώρα και «πειρατική» σημαία χωρίς κανόνες και σεβασμό στους ναυτικούς, πάμε και εμείς γυρεύοντας, προσβάλλοντας έναν ακόμη ευρωπαϊκό θεσμό.


Σχολιάστε εδώ