Λαφαζάνης: Εγώ δεν ρίχνω την κυβέρνηση, πάω σπίτι μου…

Το όνομά του επανειλημμένα προβάλλεται ως του ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βάζει νερό στο κρασί του και επομένως δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων ούτε στην υπογραφή νέου Μνημονίου. Και επειδή συνεχώς κυκλοφορεί ότι θα πέσει η κυβέρνηση γιατί το Αριστερό Ρεύμα δεν θα ψηφίσει συμφωνία που θα είναι συνέχεια των μνημονιακών κυβερνήσεων, στο ερώτημα «Σε μια τέτοια εξέλιξη, ποια θα είναι η συνέχεια;» η απάντηση έγκυρης κυβερνητικής πηγής ήταν:

– Δεν θα υπάρξει θέμα. Ο Λαφαζάνης έχει πει, εγώ δεν ρίχνω την κυβέρνηση, πάω σπίτι μου…

Η θέση αυτή είναι περίπου στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν που εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή». Είχε πει συγκεκριμένα:

– Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για να αλλάξει θετικά την κοινωνία και, εάν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη. Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι και άλλοι υπουργοί είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Αν γίνουν υποχωρήσεις σε θέματα που για αυτούς είναι «κόκκινη γραμμή», δεν πρόκειται να παραμείνουν στην κυβέρνηση. Ένας από αυτούς είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, ο οποίος στην περίπτωση που αποφασισθεί η πώληση του 67% του ΟΛΠ έχει δηλώσει θα υποβάλει την παραίτησή του.


Σχολιάστε εδώ