Κορκίδης: Όχι σε νέους φόρους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα νησιά

Σε φιάσκο θα καταλήξει η φαεινή ιδέα της πληρωμής με κάρτα για αγορές άνω των 70 ευρώ, υποστηρίζει ο κ. Κορκίδης. Και τονίζει ότι κάθε περιορισμός στις συναλλακτικές συνήθειες των καταναλωτών, όπως η χρήση πλαστικού χρήματος για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αφού θα οδηγήσει στην έκδοση πολλών αποδείξεων κάτω του συγκεκριμένου ορίου. Ένα άλλο θέμα που θίγει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, το οποίο αφορά χιλιάδες μικρομάγαζα, είναι η αύξηση του ισχύοντος ετήσιου επιπέδου τζίρου των 10.000 ευρώ, μέχρι το οποίο οι επιτηδευματίες έχουν τη δυνατότητα απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ. Όριο το οποίο κρίνεται ανεπαρκές, καθώς δεν αποτυπώνει την επικρατούσα κατάσταση.

Η ΕΣΕΕ ζητάει τον διπλασιασμό του ποσού, ίσως και την αύξησή του πάνω από τα 20.000 ευρώ, κάτι που θα δώσει πραγματική «ανάσα» στην ασθμαίνουσα αγορά, καταργώντας σειρά περιττών εξόδων και γραφειοκρατικών εμποδίων.

Το ζητούμενο από μια «έντιμη» και όχι μια «έτοιμη» συμφωνία είναι, αντί για χρήμα μόνο για το χρέος και χάρη για τη χώρα, χρήμα για την αγορά και ανάπτυξη για τη χώρα, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και καταλήγει σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε αφελείς ώστε να μη γνωρίζουμε ότι μια νέα συμφωνία με τους δανειστές περνά μέσα από παλαιούς και νέους όρους και μέτρα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορεί να μην περιμένουμε φοροελαφρύνσεις, πλέον όμως δεν αντέχουμε άλλες φοροεπιβαρύνσεις…».


Σχολιάστε εδώ