Θα γίνει Σαρκοζί…

«Ο Σαρκοζί επιστρέφει δριμύτερος, το ίδιο θα καταφέρω κι εγώ», είναι οι χαρακτηριστικές φράσεις που είπε σ’ έναν από τους συνομιλητές του, αφήνοντάς τον κυριολεκτικά άναυδο. Η έκπληξη του τελευταίου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπίστωσε ότι δεν τα είπε χάριν αστεϊσμού, αντίθετα έδειχνε να το πιστεύει πραγματικά.

***

Αν και έχουν περάσει τρεις και πλέον μήνες από τη βαριά ήττα στις εκλογές, στη Λ. Συγγρού δείχνουν να μην έχουν ακόμη κατανοήσει (και αποδεχτεί) τις πραγματικές αιτίες. Στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Σαμαράς στα μέσα της εβδομάδας με κομματικά στελέχη, παραδέχθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη που οδήγησαν στην ήττα. Ως ένα από αυτά ανέφερε το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και των φόρων γενικότερα, λέγοντας ότι δεν… εξηγήσαμε επαρκώς στον κόσμο ότι τα μέτρα αυτά ήταν προσωρινά! Με άλλα λόγια υποστήριξε ότι δεν έφταιξαν αυτά καθαυτά τα μέτρα (που έφεραν σε απόγνωση τους πολίτες…), αλλά ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίσθηκε επικοινωνιακά το όλο ζήτημα. Κατόπιν αυτού είναι απορίας άξιον που η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε με οκτώ -μόνο- μονάδες διαφορά.

***

Το 2009, στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, άπαντες οι Καραμανλικοί είχαν στρατευτεί υπέρ του Αντ. Σαμαρά.

Επίσημα αλλά και παρασκηνιακά, εμμέσως αλλά και πλαγίως, τον είχαν στηρίξει για να εκλεγεί αρχηγός προκειμένου η παράταξη να μην περάσει στα χέρια της οικογένειας Μητσοτάκη. Τώρα, όταν τεθεί θέμα ηγεσίας, θα δούμε το ακριβώς αντίθετο σκηνικό. Δηλαδή, οι Καραμανλικοί να στηρίζουν την Ντ. Μπακογιάννη για να… απαλλαγούν από τον Σαμαρά. Όσο κι αν ορισμένοι εξ αυτών θα προτιμούσαν να υποστηριχθεί ο Δ. Αβραμόπουλος (αν είναι υποψήφιος), ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με την προοπτική αυτή.

***

Άρη, δεν μπορείς…

…ήταν το μήνυμα που του έστειλαν δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του στον Δήμο της Αθήνας, τον οποίο είχε στήσει ο Σαμαράς κόντρα στον Νικήτα Κακλαμάνη, και του είπαν «άντε γεια»…

Πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Χρήστο Τεντόμα, Θανάση Πλεύρη και Δημήτρη Κωνσταντάρα και τους κοινοτικούς συμβούλους Σπύρο Αθανασάκη, Γεώργιο Ρωμανέα και Ροδομαρία Δομάζου, οι οποίοι ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους, κατηγορώντας τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για ανυπαρξία αντιπολιτευτικού λόγου και έλλειψη συνεργασίας.Καλά, τι νόμιζαν; Ότι ο Άρης θα ασχολιόταν με τα σκουπίδια και θα άντεχε να κάνει τον δημοτικό σύμβουλο; Και λίγη του ήταν η υπουργική καρέκλα…

***

Μέχρι και οι αστρολόγοι το… βλέπουν. Ο Τσίπρας το έχει μέσα του. Η γνωστή και από την τηλεόραση αστρολόγος Άση Μπήλιου, σε συνέντευξή της στο «Βήμα», είπε για το πώς βλέπει τον πρωθυπουργό: – «Έχει προφίλ ηγέτη. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Άλλωστε τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανήκουν σε ζώδια της φωτιάς. Αυτό σημαίνει ότι ή καίγεσαι ή λειτουργείς πολύ δυναμικά».

Προς το παρόν, βλέπουμε να συμβαίνει το δεύτερο.


Σχολιάστε εδώ